Zlín: Trolejbusy vyjely ve městě před 80 lety, výročí připomíná celoplošná reklama

19.01.2024 22:09 | Tisková zpráva

Výjezdem kloubového trolejbusu se zvláštní celoplošnou reklamou začala Dopravní společnost Zlín – Otrokovice slavit letošní 80. výročí zahájení provozu trolejbusové dopravy ve městě.

Zlín: Trolejbusy vyjely ve městě před 80 lety, výročí připomíná celoplošná reklama
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Karoserie kloubového vozu ev. č. 406 je rozdělena do sedmi polí, ve kterých je zobrazen vývoj barevného provedení laku vozidel MHD od roku 1944 do současnosti. Trolejbus s touto reklamou vyjel do ulic Zlína a Otrokovic poprvé v pondělí 15. ledna 2024. Byl nasazen na linky č. 2 a 6 mezi Zlínem a Otrokovicemi.

Anketa

Bude Donald Trump v listopadu zvolen prezidentem USA?

89%
6%
hlasovalo: 26593 lidí

Nízkopodlažní kloubový trolejbus Škoda 25 Tr Irisbus s dieselagregátem, ev. č. 406, bude svou celoplošnou reklamou po celý rok připomínat obyvatelům a návštěvníkům Zlína i Otrokovic, že uplynulo kulatých 80 let od zavedení trolejbusové dopravy ve Zlíně. Provoz trolejbusů s prvními třemi vozy na prvních linkách A, B, C byl slavnostně zahájen 27. ledna 1944. DSZO se k tomuto výročí ve svých tiskových dokumentech v příštích dnech ještě vrátí.

Základní návrh reklamy připravil řidič DSZO Petr Vozárik. Jeho myšlenka pak byla dopracována ve spolupráci se společností DM design a o uplynulém víkendu byla celoplošná reklama nalepena na kloubový trolejbus. Na tomto vozidle si mohou cestující prohlédnout na sedmi polích všechny hlavní barevné kombinace, které tvořily ve Zlíně a Otrokovicích během osmi desítek let vnější design vozidel MHD, od tmavě modré přes červenou až po současnou žluto-modrou.

Více o počátcích trolejbusové dopravy ve Zlíně se můžete dozvědět v historickém seriálu na internetových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Domov na Máji slouží seniorům už dvacet let

19:06 České Budějovice: Domov na Máji slouží seniorům už dvacet let

Přesně dvacet let od otevření si v těchto dnech připomínají pracovníci Domova pro seniory Máj. A na …