Zlín: Pěší zóna v městském centru mění od 2. ledna zásobovací režim

01.01.2024 11:17 | Tisková zpráva

V centru města Zlína dojde od úterý 2. ledna 2024 k úpravě dopravní obslužnosti a zásobování. Místní úprava se týká silnice č. II/490 v ulici Dlouhá a dále místních komunikací v ulicích Bartošova, Rašínova, Soudní, tř. Tomáše Bati a Vodní.

Zlín: Pěší zóna v městském centru mění od 2. ledna zásobovací režim
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Nové dopravní značení vydané Magistrátem města Zlína mění ve stejný den i časy nájezdů do pěší zóny na náměstí Míru. Pro zásobování začínají platit nové časové intervaly od 6 do 10 hodin a od 17 do 20 hodin.

Nové dopravní opatření navazuje na nový režim provozu tržiště Pod Kaštany, který si vyžádal úpravu časů, ve kterých budou zásobovací auta vjíždět do pěší zóny.

„Bylo nezbytné, abychom zohlednili vyšší počet chodců, kteří v poledne procházejí pěší zónou. Z tohoto důvodu došlo k úpravě časů, tak, aby nebyla průjezdem aut ohrožována jejich bezpečnost. Pro zásobování jsme tak stanovili dva, oproti předchozí praxi prodloužené, časové intervaly, v rámci nichž budou moci zásobovači najíždět do obchodů a tržiště v pěší zóně,“ uvedl radní pro oblast dopravy Václav Kovář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…