Zlín: Ulice Česká, Slezská a Moravská. Dojde na příjemné změny

19.09.2017 10:04

Na ulicích Česká, Slezská a Moravská na Jižních svazích vzniknou desítky nových parkovacích míst. A to už v příštím roce. Na projekt, v jehož rámci dojde také k opravám silnic, chodníků nebo dětských hřišť, město vyčlenilo 50 milionů korun.

Zlín: Ulice Česká, Slezská a Moravská. Dojde na příjemné změny
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Jde o nejstarší část Jižních svahů, lidé, kteří zde bydlí, si už pořádnou změnu zaslouží. Vždyť k večeru se nedá touto oblastí pomalu ani projet. Tahle lokalita má k standardům 21. století opravdu daleko,“ přiznal primátor Miroslav Adámek.

Změna v organizaci parkování bude razantní, stání na chodnících nahradí nová parkovací místa. V lokalitě budou také předlážděny chodníky, dnešní často poškozené kachle nahradí vhodnější zámková dlažba. Počítá se také s opravou schodišť, rekonstrukcí dětských hřišť, výměnou laviček a dalšího mobiliáře, úpravou stanovišť na domovní a separovaný odpad, namontován bude nový systém veřejného osvětlení. „Technickou dokumentaci máme připravenou, přes zimu bychom chtěli vysoutěžit dodavatele stavby a na jaře začít se samotnou realizací,“ konstatovalradní Josef Novák, do jehož kompetencí doprava.

Chystané změny výrazně usnadní práci členům Integrovaného záchranného systému v jmenované lokalitě. V současné době mají záchranáři, hasiči či policisté často velké problémy zasahovat, protože ulice jsou značně zúženy zaparkovanými automobily.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…