Zlín: V pasáži Zlatého Jablka jsou k vidění návrhy na proměnu sadu Svobody

17.01.2024 22:09 | Tisková zpráva

Až do neděle 28. ledna potrvá v pasáži obchodního centra Zlaté Jablko výstava soutěžních návrhů na revitalizaci sadu Svobody. Do otevřené krajinářsko-architektonické soutěže, kterou loni v létě vyhlásilo statutární město Zlín společně s Kanceláří architekta města Zlína, se přihlásilo pět účastníků z Česka a Slovenska.

Zlín: V pasáži Zlatého Jablka jsou k vidění návrhy na proměnu sadu Svobody
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Odborná porota, složená z předních českých krajinářů, architektů a zástupců města, vyhlásila v prosinci jako nejlepší návrh autorů z pražského studia Loom on the Moon. Na druhém místě se umístila práce ateliéru consequence forma architecs, třetí místo obsadil návrh ateliéru architekty Lucie Radilové.

Vítězný návrh je podle vyjádření poroty originální odpovědí na otázku soudobé interpretace zámeckého parku. Rozvíjí současný charakter, zachovává jeho intimitu a usměrňuje využití v okolí zámku. Odkazuje rovněž k umělecké instalaci Zlínská zrcadla, která byla do parku umístěna při příležitosti 700. výročí od první písemné zmínky o Zlínu, a jejímž autorem je také Loom on the Moon.

„Vítězný návrh s uměleckým motivem Zlínských zrcadel pracuje, využívá ho jako iniciaci pro další intervence a doplňuje prostor parku o další formy instalací na pomezí umění, drobné architektury a mobiliáře. Zároveň bude třeba projekt velmi dobře koordinovat s připravovanou rekonstrukcí zlínského zámku,“ uvedl primátor Jiří Korec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

22:09 Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

Jihlava slavnostně otevřela nový kulturní klenot Masarykova náměstí, Stříbrný dům s číslem popisným …