Zlín: V půlce března vypukne jarní deratizace města

17.03.2016 10:05

Odbor životního prostředí a zemědělství Magistrátu města Zlína oznamuje občanům, že v termínu od 18. března do 26. dubna bude prováděna na území vnitřního města (tj. Příluky až Malenovice) na pozemcích ve vlastnictví města jarní deratizace. Souběžně v návaznosti na povrchovou deratizaci bude prováděna deratizace tepelných kanálů pod městem, kanalizační sítě a rovněž proběhne deratizace velkých areálů a objektů.

Zlín: V půlce března vypukne jarní deratizace města
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

V termínu od 22. března do 25. dubnaproběhne kladenínástrah v místních částech (tj. Kostelec, Štípa, Velíková, Lužkovice, Klečůvka, Kudlov, Jaroslavice, Lhotka-Chlum a Salaš). Současně s kontrolou a deratizací veřejných zelených ploch bude probíhat i kladenínástrah v kanalizační síti a budou vyřešeny aktuální požadavky občanů. Celá akce bude prováděna opět zlínskou firmou DERATEX, spol. s r.o.

Při deratizaci bude použito antikoagulantů II. generace. V daném případě biocidní přípravky pod názvem DERALAN G a DERATION ve formě granulí; v místních částech také přípravek HUBEX. Nástrahy budou kladeny dle aktuální potřeby v místech zvýšeného výskytu hlodavců.

Podrobně problematiku deratizace upravuje zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví, v platném znění. Z tohoto zákona vyplývá, že při zvýšeném výskytu hlodavců jsou deratizaci podle potřeby povinni zajistit ve svých provozovnách fyzické osoby, které jsou podnikateli, právnické osoby a jde-li o obytné místnosti, pobytové místnosti a nebytové prostory nesloužící k podnikání, mají uvedenou povinnost také vlastníci nemovitostí či společenství vlastníků. U nemovitostí v majetku České republiky se tato povinnost vztahuje na organizační složky státu nebo příspěvkové organizace, kterým přísluší právo s nimi hospodařit.

Hubení hlodavců v objektech a na pozemcích, které nejsou ve vlastnictví města, provádí vlastníci, uživatelé nebo provozovatelé těchto objektů na své vlastní náklady. Každý z občanů či firem má možnost využít pro deratizační zásah na svém majetku odbornou firmu zabývající se prováděním deratizace v souladu s výše uvedeným zákonem.

Magistrát města Zlína vyzývá občany ke spolupráci, zejména při vyhledávání ohnisek výskytu hlodavců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.