Zlínem projela cyklotour Na kole dětem

04.06.2016 6:33

Slavný velocipedista Josef Zimovčák a jeho charitativní cyklotour Na kole dětem projela Zlínem. Peloton přivítaly stovky lidí na náměstí Míru.

Zlínem projela cyklotour Na kole dětem
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Děkujeme za přijetí. Město Zlín našemu projektu fandí, máme oporu v primátorovi Miroslavu Adámkovi. Nedokáži si již trasu cyklotour bez Zlína představit,“ svěřil se Josef Zimovčák. „Jsme rádi součástí této akce, vážíme si toho. Cyklotour pomáhá dětem a my proto pomáháme jí,“ uvedl Miroslav Adámek.

Letošní, už sedmý ročník cyklotour odstartoval včera v severomoravském Bruntále, cíl bude mít 11. června v západočeském Klášterci nad Ohří.

Na kole dětem je projektem, který pomáhá získávat prostředky na léčbu onkologicky nemocných dětí. Podporují jej jednotlivci, firmy i instituce. Za uplynulých šest ročníků už organizátoři podpořili léčící se děti a jejich rodiny částkou 4,8 milionu korun.

Cyklotour fandí i řada osobností. Aktivně se jí v sedle pravidelně účastní například specialista na hrudní a břišní chirurgii Pavel Pafko, nebo přední český kardiochirurg Jan Pirk. Projektu pomáhají také reprezentant v badmintonu Petr Koukal, automobilový závodník Karel Loprais, či třeba trojnásobná mistryně světa v krasojízdě Martina Trnková.

Město Zlín podpořilo letošní ročník částkou 20 tisíc korun. Pomohlo také s organizací „zlínské“ části etapy a s propagací akce a jejich myšlenek. Účastníci pelotonu byli tradičně přijati na radnici.

V souvislosti s cyklotour město propaguje dárcovství krve a kostní dřeně.

Více informací zájemci naleznou na www.nakoledetem.cz.

Jak můžete pomoci i Vy?

- Partnerstvím na projektu - Zakoupením trička Na kole dětem - Zakoupením náramku Na kole dětem - Aktivní účastí v pelotonu - Šířením informací o projektu mezi vaše přátele a známé - Příspěvkem na konto veřejné sbírky – číslo účtu: 107-484410267/0100

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…