Zlínská radnice rozšiřuje komfort služeb pro občany

19.08.2013 6:40

Plynulé odbavování, zkrácení čekací doby a zvýšení komfortu – to vše nabízí elektronický odbavovací systém, který mají občané k dispozici hned na několika přepážkových pracovištích zlínského magistrátu. Jejich počet průběžně narůstá.

Zlínská radnice rozšiřuje komfort služeb pro občany
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

V současné době mohou lidé využívat odbavovací systém v budově v Prštném na ulici L. Váchy 602. "Konkrétně na pracovištích občanských průkazů, cestovních dokladů, řidičských průkazů a v agendě evidence vozidel," upřesnil Antonín Šrajer, vedoucí Odboru občansko – správních agend magistrátu. Instalován je také na radnici na náměstí Míru na pracovišti ověřování a v budově na Zarámí 4421 pro agendy živnostenského a zemědělského podnikání a taxislužby.

 Kromě standardního odbavení prostřednictvím dotykových displejů a informačních panelů na místě v příslušných čekárnách, umožňuje odbavovací systém elektronicky se objednat v záležitostech předmětných agend prostřednictvím webových stránek města – www.zlin.eu, sekce OBČAN/Elektronické objednávky termínů/Objednávání. "Rovněž lze prostřednictvím dalšího odkazu – "Monitoring" zjistit aktuální stav v obsazenosti jednotlivých přepážek a počet občanů ve frontě na obsloužení," doplnila Naděžda Hasíková, vedoucí Odboru živnostenského magistrátu. Na stejném místě webu lze rovněž zjistit, zda je již připraven k vyzvednutí hotový občanský průkaz, cestovní doklad, či řidičský průkaz.

Součástí odbavovacího systému jsou také informační panely – LCD obrazovky, s audiovizuálními smyčkami, které pobyt v čekárnách zpříjemňují.

Elektronický odbavovací systém zlínský magistrát rozšiřuje v rámci aktivity CzechPoint@home – portál občana. Tato aktivita je součástí  projektu "Zajištění přenosu dat a informací v územní samosprávě statutárního města Zlín".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.