Znojmo: Burčákfest již tento víkend

22.09.2014 11:50

Chcete-li svlažit hrdlo dobrým burčákem či kvalitním vínem firmy Znovín a nádavkem posedět s přáteli v příjemném prostředí, pak je Burčákfest 2014 tou pravou volbou.

Znojmo: Burčákfest již tento víkend
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Letošní jubilejní 10. ročník je po dva dny 26. a 27. září, jak velí tradice, opět usazen v prostorách Louckého kláštera. Nabídne vedle bohatého kulturního programu a chutné gastronomie především čtyři druhy burčáku firmy Znovín i ochutnávky sauvignonů, tramínů, ryzlinků a dalších vín produkce vyhlášené firmy.

Ochutnávky ve Štukovém sále a sklepení kláštera budou po celou dobu trvání festivalu připravené formou placených bločků, a to v pátek a v sobotu 26. a 27. září od 16.00 do 23.00 hodin.

Samotný program Burčákfestu odstartuje v pátek v 16.00 Duo Carrie, od 17.00 začnou hrát Znojemští hudebníci, od 18.00 Cimbálová muzika Antonína Stehlíka a v 19.00 vystoupí skupina Eddie Stoilow.

V sobotu se festival rozběhne již od 11.00 hod. a jedno z hlavních lákadel Burčákfestu – šlapání hroznů bosýma dívčíma nohama – začne za zvuků středověké hudby skupiny Gnomus na nádvoří kláštera ve 14.00 hod. Po jeho skončení vystoupí v 16.00 hod. kapela Eminent, v 18.00 Javory beat Hany a Petra Ulrychových, Cimbálová muzika Antonína Stehlíka a ve 20.00 se spustí Rockový večer.

Bohatá kulturní i gastronomická nabídka toho na sobotní den slibuje ovšem daleko více. Stačí jen navštívit desátý Burčákfest a přesvědčit se. Vstupenku získáte pouze na místě (Pá 160 Kč, So 190 Kč, dvoudenní 260 Kč, děti do 10 let v doprovodu dospělého zdarma, snížené vstupné pro děti 10 – 15 let a držitele průkazu ZTP 100 Kč). Vjezd za účelem nákupu vín přes dvůr kláštera bude v době festivalu (po složení vratné kauce 300 Kč a s omezením na půl hodiny) bezplatný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …