Znojmo: Dny zdraví nabídnou cvičení, přednášku i aktivity pro děti

28.09.2016 17:59

Opět po roce se Znojmo připojuje k podzimním Dnům zdraví, tentokrát v termínu od 3. do 14. října. Oproti loňsku však přinášejí Dny zdraví ve Znojmě řadu novinek.

Znojmo: Dny zdraví nabídnou cvičení, přednášku i aktivity pro děti
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Vloni jsme se zaměřili na přednášky o zdravé výživě. Ani letos o ni zájemci nepřijdou, avšak celé Dny zdraví jsme pojali více sportovně, neboť i pohyb patří ke zdravému životnímu stylu,“ říká místostarosta Znojma Jan Grois. „A všechny aktivity v rámci Dnů zdraví jsou pochopitelně zdarma,“ doplňuje Grois.

Bruslení, běžecký atletický trénink, kruhový trénink, zumba, Deep Work nebo Tabata – to vše si budou moci zájemci od 3. do 10. října vyzkoušet pod vedením zkušených sportovců a trenérů. „Do programu jsme zařadili i odpoledne se Znojmo Knights, naším znojemským klubem, na kterém bude možné vyzkoušet si trénink amerického fotbalu,“ zve Grois. Na sobotu 8. října je připravena procházka s lesníkem Gránickým údolím a v neděli bude možné plavat zdarma v Městských lázních. Podrobný harmonogram aktivit naleznete na plakátě.

O oblíbenou přednášku o zdravé výživě nepřijdou návštěvníci ani letos. Všichni jsou na ni srdečně zváni ve čtvrtek 6. října od 16:00 hodin do Štukového sálu Znojemské Besedy. Povedou ji Jakub Šigut a Klára Poláková. „Přednášku jsme nazvali stručně – V jednoduchosti je síla. Protože tomu tak opravdu je. Není potřeba vymýšlet složité mechanismy, dlouho přemýšlet a zkoumat, co člověk má jíst a co ne. A pokusíme se také vyvrátit nejzažitější mýty o zdravém životním stylu,“ vysvětluje Jakub Šigut.

Druhý říjnový týden nabídnou Dny zdraví ve spolupráci se Střediskem volného času ve Znojmě (SVČ) vybrané kroužky SVČ, které si budou moci děti, ale i dospělí zdarma vyzkoušet. V nabídce je například stolní tenis pro všechny od 7 do 70 let, florbal pro děti, fitbalet, country tance nebo badminton. „Každý si může vybrat, který kroužek si chce vyzkoušet a může přijít. Stačí si s sebou vzít pouze věci na sport. Pokud se mu v kroužku zalíbí, může se do něj následně zapsat,“ říká Petra Mahrová, koordinátorka Zdravého města Znojma. Podrobný harmonogram kroužků je na plakátě.

Dny zdraví patří mezi jednu ze základních celostátních komunitních kampaní, kterou pořádají členská města v rámci Národní sítě Zdravých měst. Hlavním cílem je zajímavou formou informovat občany o tom, jak správně pečovat o své zdraví, jak je možné předcházet zdravotním potížím a zároveň jim také nabídnout aktivity, které mohou dlouhodobě přispívat k jejich fyzické i duševní pohodě.

Znojmo vstoupilo do asociace Národní sítě Zdravých měst ČR na podzim 2013 a zahájilo tak projekt Zdravé město Znojmo. Jeho hlavním cílem je podpora zdraví a kvality života obyvatel, a to prostřednictvím zavádění zásad udržitelného rozvoje na místní úrovni, strategického plánování a především spolupráce s veřejností. Mezi hlavní aktivity Zdravého Znojma patří veřejná projednávání klíčových projektů s občany, pravidelná setkávání v rámci Fóra Zdravého města či kampaně ke Dnu Země, Dni bez aut či akce v rámci projektu Rodiny Okurkovy, který se zaměřuje na odpady, čistotu a zeleň ve městě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…