Znojmo: Gránice čeká pravidelné ozdravení

29.01.2019 19:02

Na začátku měsíce února budou Městské lesy Znojmo, příspěvková organizace města, provádět pravidelné ozdravení Gránického údolí. Kácení čeká převážně smrky napadené kůrovcem a staré nebezpečné stromy.

Znojmo: Gránice čeká pravidelné ozdravení
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Od 4. února, kdy bude kácení zahájeno, mohou návštěvníci údolí narazit na těžkou techniku a při svých procházkách by proto měli dbát větší opatrnosti a řídit se pokyny na informačních cedulích a pracovníků provádějících těžbu.

V souvislosti s pracemi prováděnými těžkou technikou mohou být poškozeny cesty. V případě potřeby budou opravy způsobené touto činností realizovány v následujících jarních měsících.

Městské lesy Znojmo se kromě údržby Gránického údolí, starají také o naučnou stezku a její mobiliář, včetně dřevěných soch zvířat z dílny řezbáře Martina Lichevníka. Není to ani rok, kdy se Gránice potýkaly s vandalismem. Bohužel už v prvním měsíci tohoto roku Městské lesy evidují další škodu, a to na jedné ze soch (liška), která byla umístěna na přírodním dětském hřišti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Akce Ukliď si svůj sklep začíná 1. června

11:17 Vsetín: Akce Ukliď si svůj sklep začíná 1. června

Stejně jako loni i letos radnice ve spolupráci s Technickými službami Vsetín (TS) umožní občanům obj…