Znojmo: Kontrolní den na obchvatu - v prosinci zprovozní most u nemocnice

07.10.2017 9:34

Na stavbě obchvatu Znojma v úseku od kasárenské po únanovskou křižovatku, který se aktuálně staví, je neustále rušno. Prioritním úkolem je nyní dostavba mostu u Nové nemocnice, po kterém se bude nově od Znojma do Únanova jezdit, obchvat povede pod ním.

Znojmo: Kontrolní den na obchvatu - v prosinci zprovozní most u nemocnice
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Pořád platí avizovaný termín, že uzavírka Únanovské ulice nad nemocnicí potrvá do 9. prosince. Do té doby chceme most zprovoznit,“ říká Roman Daniel ze společnosti Silnice Group, která má na starost výstavbu mostů. Stavbaři tak musí během října dokončit zemní těleso v návaznosti na most u nemocnice a zároveň dokončit konstrukční vrstvy vozovky tak, aby na přelomu října a listopadu přišla na řadu pokládka asfaltových vrstev.

Práce bedlivě sleduje i starosta Znojma Vlastimil Gabrhel. „Na kontrolních dnech jsme průběžně informováni o průběhu stavby a je velice příjemné slyšet, že práce pokračují podle harmonogramu. Dokonce tu byla snaha celou výstavbu zrychlit a dokončit kompletně obchvat, tedy v jeho aktuálně budované části od kasárenské po únanovskou křižovatku, dříve než v polovině roku 2019. V souvislosti s opravami průtahů Přímětic a dalších obcí, které se provádějí letos a příští rok, to ale není možné skloubit. Každá ze staveb s sebou přinášejí nutné objízdné trasy, které si ale navzájem konkurují,“ dodává starosta Gabrhel.

Vybraná data ke stavbě
(od kasárenské po únanovskou křižovatku): 

  • délka: 3 532 metrů
  • plocha vozovek: 63 700 m2
  • počet všech stavebních objektů: 48
  • počet mostních objektů: 5
  • celková délka mostů: 274,7 metrů
  • počet mimoúrovňových křižovatek: 3 (délka větví: 3 126 metrů)

Informace o obchvatu

Stavba II. části obchvatu je součástí souboru tří staveb severního silničního obchvatu města Znojma. Spolu s rozestavěnou I. částí a připravovanou III. částí bude tvořit ucelený obchvat města. Dokončený celý obchvat bude sloužit především k odklonu tranzitní dopravy mimo město Znojmo, což bude mít vliv na bezpečnost silničního provozu a zlepšení životního prostředí v celém městě. Vybudováním obchvatu dojde také ke zvýšení plynulosti dopravy a tím i k úspoře nákladů a snížení emisí. Investorem obchvatu je Ředitelství silnic a dálnic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…