Znojmo: Loucký klášter dostane i letos nová okna

21.07.2017 14:27

Dalších 36 nových oken se letos namontují na další část jižní fasády jižního křídla Louckého kláštera. Do nových oken letos město investuje celkem 2,5 milionů korun, přičemž 700 000 korun pokryje dotace Ministerstva kultury z Programu záchrany architektonického dědictví.

Znojmo: Loucký klášter dostane i letos nová okna
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Okna jsou ručně vyrobená a kopírují vzhled původních historických oken. Pro všechna okna je jednotné, že jsou kastlová, otvírají se dovnitř, s jednoduchým zasklením. Vyrobena jsou z masivního modřínu s nátěrem v barvě matné slonové kosti a doplněna masivními modřínovými parapety.

Prvních devět oken v prvním patře již bylo namontováno. Postupně, jak budou okna vyrobena, se budou montovat do dalších pater. Pokud vše půjde hladce, vše by mělo být hotovo do konce října.

První etapu výměny oken na jižní fasádě jižního křídla Louckého kláštera město provedlo vloni, namontováno bylo celkem 35 oken. V obou případech jde o precizně ručně vyrobené repliky historických oken, jejichž vzhled schválili památkáři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.