Znojmo: Městská policie má nového čtyřnohého parťáka

10.02.2022 17:39 | Tisková zpráva

Rada města Znojma schválila pořízení služebního psa pro výkon služby u Městské policie Znojmo. Již brzy se tak bude v ulicích města pohybovat psovod městské policie v doprovodu svého nového parťáka Brusse. Služební psi dokáží ve vypjatých situacích pomoci svým psovodům a ochránit je i jiné osoby.

Znojmo: Městská policie má nového čtyřnohého parťáka
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Není jednoduché získat psa s dobrým výcvikem, který by mohl v podstatě okamžitě nastoupit do služby. Věřím, že bude pro strážníky velkým přínosem a že si s novým páníčkem budou rozumět,“ říká starosta města Znojma Jakub Malačka.

Pes rasy Bom prošel základním výcvikem. Strážník jej může použít k ochraně bezpečnosti jiné osoby nebo své vlastní, k ochraně majetku, k zabránění výtržnosti, rvačce nebo jinému protiprávnímu jednání.

pes

Jiří Mazal se služebním psem Brussem

„Zvažovali jsme také koupi štěněte, které by prošlo potřebným výcvikem. To nám ale nedovoluje časová náročnost. Psovod by si musel vyčlenit alespoň rok času, aby ho vychoval a věnoval se mu. Navíc by nebylo jisté, jestli by bylo štěně vhodné do služby. Z tohoto důvodu jsme přistoupili ke koupi již vycvičeného psa,“ vysvětluje ředitel Městské policie Znojmo Petr Hladký.

Psovodem se stal strážník Jíří Mazal, který u Městské policie Znojmo slouží již 8 let. Psovod bude mít nyní za úkol naučit psa, že má nového pána. Klíčové je, aby si pes se svým novým psovodem rozuměl. Bruss bude mít nový domov nejen na služebně, ale také u strážníka.

Strážník spolu se psem musí také úspěšně absolvovat výcvik v oblasti služební kynologie a hipologie u Policie ČR. Bruss bude hrát významnou roli při zákrocích v místech, kde dochází často k výtržnostem, protiprávnímu jednání či k rvačkám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

13:37 Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

Od roku 2016 brázdí koleje v Česku, Slovensku a Německu 165 metrů dlouhý obrněný kolos, který ve čtv…