Znojmo: Na Dyji lákají kvalitnější tábořiště i vodácký autobus

23.05.2017 20:26

Vodáci si řeku Dyji oblíbili, rok od roku hlásí Půjčovna lodí Dyje, sídlící v Centru Stará Vodárna, více návštěvníků, a to nejen z regionu, ale celé republiky i ze zahraničí. „Lidé rádi tráví dovolenou aktivně. Ve Znojmě se mohou vydat nejen na cyklovýlet nebo na procházku do Národního Podyjí, ale meandry řeky Dyje nabízejí krásný výlet po vodě až k Novomlýnským nádržím. Vodáctví radnice podporuje již několik let právě s ohledem na rozšiřování nabídky pro turisty,“ říká starosta Znojma Vlastimil Gabrhel. Naprosto ideální je Dyje na výlet pro rodiny s dětmi.

Znojmo: Na Dyji lákají kvalitnější tábořiště i vodácký autobus
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

V roce 2014 město nechalo pro lepší sjízdnost řeky vybudovat tři skluzavky, ve spolupráci s Vodáckým oddílem Neptun vybudovalo tábořiště v Krhovicích a Hrádku a na jejich zlepšování se neustále pracuje. V Krhovicích letos díky dotaci Znojma dostanou vodáci splachovací záchod, díky pracovníkům Půjčovny lodí Dyje se zase budou moci těšit na takový komfort, jakým je odstavné parkoviště, tekoucí pitná voda, elektřina či stánek s občerstvením. Vodáci zapracovali také na rozšíření tábořiště, a tak se sem pohodlně vejde asi 80 stanů. V Hrádku se zas mohou těšit na více toalet.

„Novinkou je letos i vodácký autobus, který o víkendech vodákům zajistí dopravu zpět do Znojma. Jezdí na trase Hevlín – Hrádek – Krhovice – Tasovice a Znojmo. Je to možná paradox, ale díky vodáckému autobusu jsme mohli zlevnit cenu dopravy, neboť nám to umožnilo lepší organizaci dopravy,“ dodává s úsměvem David Gros z Půjčovny lodí Dyje. Lepší bude také vodácké značení řeky, na trase mají přibýt nové tabule – kilometrovníky. „Nově budeme nabízet také typické vodácké suvenýry – stylové tričko či hrneček. Z výletu si tak návštěvníci odnesou nejen krásný zážitek, ale i něco na památku,“ doplňuje Gros.

Kdo tak chce strávit některý z víkendů aktivně, ať určitě vyrazí s celou rodinou na Dyji!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…