Znojmo: Na čarodějnice vzplane vatra i v centru města

18.04.2018 19:02

I přes to, že se tento starý, ale stále živý zvyk udržuje spíše na vesnicích než ve městech, vzplane opět 30. dubna vatra v Kapucínské zahradě za Vlkovou věží. Zdejší Pálení čarodějnic se každý rok těší velkému zájmu ze strany návštěvníků, a tak mohou Znojmáci oslavit Filipojakubskou noc v blízkosti domova i letos.

Znojmo: Na čarodějnice vzplane vatra i v centru města
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Znojemská Beseda si na Pálení čarodějnic opět připravila bohatý program. Ten věnovaný dětem odstartuje už v 16.00 a postarají se o něj Milan Jonáš a DJ Izzy Cooper. Pro ty, kteří se doma nestihnout namaskovat za nějakou tu pořádnou ježibabu nebo černokněžníka, tu pak bude připravena Maruška s jejím malováním na obličej.

Vatru se symbolickou čarodějnicí zapálíme v 19:00 a pak už přijde na řadu hudba. Od 20:00 se o hudební zážitek postará mladý zpěvák Jakub Děkan se svou kapelou a od 21:30 si bude moci každý z vás jen tak u ohně zajamovat s oblíbenou a pohodovou Jam Session.

Hladové žaludky zasytí občerstvení od Jiřího Konvaliny z obchodního domu Dyje a žíznivé krky zchladí orosené pivko ze Znojemského městského pivovaru nebo chutná vína VOC Znojmo. U menších ohýnků si navíc můžete opéct špekáček, a to buď vlastní, nebo zakoupený přímo na místě.

Vstup na akci je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…