Znojmo: Opravy domu na Slepičím trhu nijak neomezí provoz podzemí v hlavní sezóně

08.06.2022 21:49

Město Znojmo v letošním roce bude pokračovat s opravami městského domu na Slepičím trhu, kde se mimo jiné nachází vchod do Znojemského podzemí.

Znojmo: Opravy domu na Slepičím trhu nijak neomezí provoz podzemí v hlavní sezóně
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Provedeny budou opravy nádvoří v prostorech vstupu, ambitu, toalet, schodiště a ochozů. I přes plánované práce bude podzemí návštěvníkům otevřeno v průběhu hlavní sezóny bez omezení. Práce budou zahájeny v následujících dnech.

Městský dům je goticko-renesanční stavbou z druhé čtvrtiny 16. století s jednoduše členěnou fasádou. V prostorech vstupu, ambitu, schodiště a ochozů dojde k výměně dlažby. Dlažba ambitu bude snížena na úroveň nádvoří. Dojde také k částečné výměně střešní krytiny nad prostorem schodiště, kompletní rekonstrukcí projdou toalety. V prostorách schodiště budou opraveny statické poruchy zdiva včetně nových omítek, budou opraveny schodišťové stupně, zábradlí a vyměněny parapety oken.

Budova je kulturní památkou a rekonstrukce domu bude probíhat pod dohledem památkové péče.  Celková investice města bude bezmála 2,5 milionu korun (bez DPH).

Provoz podzemí bude omezen v podzimních měsících, kde se rekonstrukce zaměří na průchod kolem pokladny. S ukončením prací se počítá v listopadu tohoto roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…