Znojmo: Poslední místa pro stánkový prodej na Znojemské historické vinobraní

27.05.2012 19:56

Do vinobraní zbývá 3,5 měsíce a Znojmo už na něm vydělalo přes milion korun. Velkému zájmu se letos těší prodej stánkových míst na Znojemské historické vinobraní. Pokud se Znojmu podaří pronajmout všechna místa, vyinkasuje do městské pokladny skoro jeden a čtvrt milionu korun.

Znojmo: Poslední místa pro stánkový prodej na Znojemské historické vinobraní
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

K vlastní organizaci prodeje stánkových míst se město Znojmo vrátilo loni, když před tím zrušilo smlouvu se soukromou firmou Bergan, která pronajímala stánky dříve. „Vlastní organizace stánkového prodeje přinese městu téměř dvakrát více peněz,“ vysvětlil důvody zpětného převzetí prodeje místostarosta Znojma Jan Grois a dodal, že společnost Bergan platila městu za možnost pronajímat městské plochy stánkařům šest set tisíc korun ročně. „V letošním roce bychom se měli přiblížit vybranému nájmu ve výši jeden a čtvrt miliónu korun,“ uvedl místostarosta Grois.

Zájem o stánkový prodej na vinobraní je letos enormní. „Největší nápor zájemců o prodejní místa byl ihned po spuštění prodejního systému, což bylo v měsíci dubnu, kdy byla během pár dní prodána více jak polovina prodejních míst. V těchto dnech se nám hlásí v průměru tři prodejci za den,“ říká Svatava Růžičková z MěÚ, která má stánkový prodej na starost.

„K dnešnímu dni jsou vyprodána všechna prodejní místa na Václavském, Mikulášském a Masarykově náměstí a také na ulici Přemyslovců.“ Poslední místa jsou ještě k mání a to na Horním náměstí, na ulici Horní a Dolní Česká, na Divišově náměstí, na náměstí Svobody a v Husových sadech.

Zájemci o posledních 56 volných míst ke stánkovému prodeji na Znojemském historickém vinobraní, se mohou stále hlásit na MěÚ ve Znojmě. „Veškeré informace, podmínky prodeje a smlouvu naleznou stánkaři na webových stránkách www.znojmocity.cz,“ uvedla Růžičková z MěÚ ve Znojmě

Aktuální přehled volných míst na ZHV 2012

Václavské nám. – vyprodáno
Mikulášské nám. – vyprodáno
ul. Přemyslovců – vyprodáno
Masarykovo nám. – vyprodáno
Horní náměstí – 3 volná místa
Horní Česká – 5 volných míst
Dolní Česká – 20 volných míst
Divišovo nám. – 2 volná místa
nám. Svobody – 3 volná místa (parkoviště)
Husovy sady – 23 volných míst

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…