Znojmo: Strategický plán na léta 2016 – 2022 v poločase

10.12.2014 15:00

Práce na zpracování Strategického plánu rozvoje města Znojma na léta 2016 – 2022, na kterém pracují odbory úřadu s pracovními skupinami a společnost MEPCO, jež je garantem metodiky a kompletaci, jsou v současné době prakticky v polovině. Radní dostali na stůl jeho analytickou část, z níž se bude vycházet při stanovení základních směrů dalšího rozvoje města. Ta nyní putuje do zastupitelstva, které zasedá příští pondělí.

Znojmo: Strategický plán na léta 2016 – 2022 v poločase
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Jako předseda Řídící pracovní skupiny pro přípravu strategického plánu hodnotím dosud odvedenou práci jako kvalitní základ pro stanovení dalšího směřování města. Usilujeme o to, aby Znojmo bylo místo, které je nejen příjemným místem pro život všech věkových skupin obyvatel, ale v neposlední řadě také konkurenceschopným městem a regionem, který poskytne dostatek příležitostí pro uplatnění schopností a naplnění zájmů svých občanů,“ konstatuje starosta Vlastimil Gabrhel.

V současné době je k dispozici analytická část strategického plánu, na níž se pracuje od března letošního roku. Její první verze byla podrobena množství kritických připomínek členů pěti tematických pracovních skupin, které se skládají převážně z odborníků a lidí z praxe. Každá skupina má svého odborného garanta, který zodpovídá za vedení příslušné pracovní skupiny a přípravu strategie za danou oblast. Rozbor aktuální situace bude výchozím bodem pro další práci.

„Je třeba zdůraznit, že nejde o zpracování jakéhosi sumáře všeho, co by bylo záhodno v jednotlivých oblastech udělat. Buďme realisté a řekněme si otevřeně, že na to nemáme v období, o kterém mluvíme, ani síly, ani prostředky, ani čas. Úkol nového strategického plánu je na první pohled jasný a jednoduchý: stanovit si cíle a priority, které je třeba řešit právě nyní a které jsou dosažitelné,“ dodává starosta.

Za proces přípravy a následného včlenění strategického plánu rozvoje města Znojma do přijímaných dokumentů ustanovila rada města svého člena Vlastimila Timu. Bude koordinovat postup Řídící pracovní skupiny a konkrétních kroků Rady města Znojma, respektive zastupitelstva města.

Zhotovený rozbor stávající situace ve všech oblastech života města se stane východiskem, ze kterého je nyní nutné vybrat podstatné problémy a zacílit na jejich vyřešení. Tato část práce má být hotová do poloviny nového roku. Než bude nový strategický plán předložen ke schválení orgánům města, budou se k němu moci občané města vyjádřit na veřejném projednání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Informace o plánovaném uzavření psího parku není pravdivá

7:04 Mladá Boleslav: Informace o plánovaném uzavření psího parku není pravdivá

V minulém týdnu se na plotě psího parku nedaleko polikliniky Modrá hvězda objevila cedule s informac…