Znojmo: U Obří hlavy se začne se sanací skal

14.07.2016 13:26

V polovině července se začne s pracemi na sanaci skal U Obří hlavy, které potrvají do konce září 2016. Město vynaloží na nápravu skal téměř 2,5 miliónů korun. Většinu nákladů by měla pokrýt dotace z evropských fondů, o kterou město zažádalo.

Znojmo: U Obří hlavy se začne se sanací skal
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Již v  pátek 15. července se předá staveniště firmě a hned po té se začne se sanací skalního masívu. V rámci stavby se nejdříve ručně odstraní vzrostlý nálet s ponecháním kořenů, dále budou odstraněny svahové pokryvy a povrchově narušené partie čištěných ploch skalního svahu. Rovněž se odtěží nestabilní bloky skal a pomocí geotechnika lokálně ukotví vytypované bloky.

Stěžejním sanačním opatřením bude zajištění výchozu vysokopevnostní ocelovou dvouzákrutovou sítí. Dále bude z akumulačního prostoru za stávající kamennou zídkou odtěžena napadaná suť. Zídka bude v závěru nově vystavěna z místního vytěženého kamene. Za hranou této zídky bude přeskupením materiálu vybudován zemní val. Po provedení všech sanačních prací bude realizována instalace geotechnického monitoringu.

Práce bude provádět firma STRIX, která podala nejvýhodnější nabídku. Z bezpečnostních důvodů jsou v místě instalována betonová svodidla, která budou odstraněna nejpozději ke dni ukončení.

Sanaci skal U Obří hlavy v místě neužšího bodu ulice naproti Muzeu motorismu připravovalo město již delší dobu. Navazuje tím na práce, které v dané lokalitě a na ulici Koželužská a ulici Napajedla proběhly před dvěma lety.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …