Znojmo: V rámci oslav 300 let pivovaru uložili časovou schránku

04.08.2020 17:33

Znojmo letos slaví 300 let od doby, kdy byl vystavěn městský pivovar v místě prvního hradního nádvoří, kde se nachází rotunda sv. Kateřiny. Sobotní oslavy proto přinesly nejen vydařenou narozeninovou párty, ale organizátoři zanechali ve zdi pivovaru také odkaz budoucím generacím.

Znojmo: V rámci oslav 300 let pivovaru uložili časovou schránku
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Časovou schránku mají Znojemští otevřít přesně za 100 let, tedy 1. 8. 2120. Nechybí v ní pivo, pivní pálenka ani narozeninový pivní speciál „1720“ uvařený podle původní receptury. Kromě toho do časové schránky vložili také víno, aktuální tisk nebo dopisy starosty Jana Groise a ředitele Znojemského městského pivovaru Miroslava Harašty.

Živo bylo po celé odpoledne i večer na stage u rotundy, v ulici Hradní i na pivovarské Zahrádce. Každé místo nabídlo nejen stánky s točenými pivem, ale také hudební program. Oblíbené byly i prohlídky pivovaru nebo degustace se sládkem. Kdo chtěl, mohl si vyrobit etiketu na vlastnoručně načepované pivo, a odnést si tak originální dárek.

V září a na podzim chystá radnice další program k oslavám 300. výročí. V areálu pivovaru bude umístěna výstava pod názvem Minulost, současnost a budoucnost pivovaru ve Znojmě, areál pivovaru bude také hlavním dějištěm zářijových Dnů evropského dědictví i doprovodného programu listopadového Dne otevřených dveří radnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Rekonstrukce zámecké zahrady - kus Francie i interaktivní vodní prvek

10:28 Vyškov: Rekonstrukce zámecké zahrady - kus Francie i interaktivní vodní prvek

Stinná místa, moderní prvky, prostory pro milovníky trvalek i inspirace Paříží. Zámecká zahrada má z…