Znojmo: Vedení města podpoří vybudování mikrojeslí. Vidí v něm smysluplnost

03.05.2016 14:20

Rada města na svém zasedání schválila partnerství města Znojma s Mateřským centrem Miniklub Znojmo pro zbudování a provoz mikrojeslí, na které přispívá Ministerstvo práce a sociálních věcí v rámci operačního programu Zaměstnanost.

Znojmo: Vedení města podpoří vybudování mikrojeslí. Vidí v něm smysluplnost
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

V České republice je obecně nedostatek zařízení pro péči o nejmenší děti, proto vzešel projekt z Evropského sociálního fondu Vznik mikrojeslí v rámci Pilotního ověření péče o nejmenší děti, kterého hodlá využít Jolana Ambrosková, vedoucí Miniklubu ve Znojmě. Město Znojmo tento záměr podpoří, a tak ve Znojmě vznikne příležitost vybudovat mikrojesle, které by umožnily rodičům sladit pracovní rytmus s péčí o děti a současně nová pracovní uplatnění pro pečující osoby v těchto zařízeních.

Město Znojmo coby partner projektu nebude hradit žádné finanční příspěvky. Jeho kladné stanovisko je však podmínkou pro to, aby žádost o vybudování mikrojeslí měla naději na úspěch. Náklady na vybudování a provoz mikrojeslí by byl po dobu tří let hrazen z dotace. „Naše představa je otevření 3- 5 jednotek mikrojeslí v různých lokalitách města Znojma dle výskytu mladých rodin a podobných zařízení. V loňském roce jsme již založili dětskou skupinu Grániček pro děti 2 až 6leté, jejíž výsledky nám ukazují, že inovativní směr, který si nachází cestu celou republikou je správný,“ uvedla Jolana Ambrosková z Mateřského centra Miniklub Znojmě.

Mikrojesle jsou v podstatě veřejná služba péče o děti, která nabízí pravidelnou profesionální péči o děti od šesti měsíců do čtyř let v kolektivu maximálně čtyř dětí, a to pět dní v týdnu minimálně osm hodin denně. Zaručují kvalitu péče a finanční dostupnost pro všechny rodiče, kteří potřebují zajistit péči o své děti, zatímco pracují nebo studují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…