Znojmo: Vyrazte ven s rodinou pěšky nebo na kole, hlavně bez aut

10.09.2017 10:45

Pravidelně již několik let se ve Znojmě koná osvětová ekologická akce – Den bez aut. Letos se uskuteční v pátek 22. září na Horním náměstí. Akce informuje hravou a zábavnou formou o alternativách dopravy, prezentuje zdravý životní sty i aktivní trávení volného času.

Znojmo: Vyrazte ven s rodinou pěšky nebo na kole, hlavně bez aut
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Návštěvníci vyzkoušejí různé alternativy dopravních prostředků, sportovní aktivity pro všechny věkové skupiny a chybět nebudou ani soutěže. Na programu budou taneční a hudební vystoupení, biketrialová exhibice, zumba, nordic walking s Janem Vajčnerem, několikanásobným evropským medailistou a mistrem Evropy. Přednáška s názvem Najdi svou cestu spojená s hudebním vystoupením českého rappera Nenyho. Zapojí se navíc Městská policie Znojmo, Městské lesy Znojmo, Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Znojmo a mnoho dalších.

Den bez aut podpoří svou účastí také hráči „A“ týmu Orli Znojmo a HC Orli Znojmo-mládež, TJ Znojmo oddíl Florbalu, Znojmo Knights, BBK fitness se svým programem a Cykloklub Kučera. Relaxační a klidová zóna s nabídkou kávy a míchaných nápojů.

V soutěžích návštěvníci nastoupí jednotlivě a budou plnit úkoly v rámci workshopů (za drobné odměny) nebo sestaví čtyřčlenné týmy a zaběhnou si na čas soutěžní překážkovou štafetu. Ta bude rozdělena do několika kategorií – děti 1. stupeň ZŠ, děti 2. stupeň ZŠ, střední školy, rodiny a dospělí. Vyrazit na závodní trasu mohou i rodiče s těmi nejmenšími – s kočárkem.

Organizaci akce zajišťuje Středisko volného času Znojmo pod záštitou Zdravého města Znojma.

Den bez aut se stal tradiční oblíbenou akcí pro celou rodinu. Každoročně se ho účastní žáci ze znojemských škol, rodiny s dětmi, studenti i senioři. Akce se organizuje v rámci celoevropské kampaně Evropský týden mobility, která letos probíhá v termínu od 16. do 22. září 2017. Zaměřuje se na problematiku mobility ve městě, používání dopravních prostředků a různých alternativních řešení.

Zdravé město Znojmo
Znojmo vstoupilo do asociace Národní sítě Zdravých měst ČR na podzim 2013 a zahájilo tak projekt Zdravé město Znojmo. Jeho hlavním cílem je podpora zdraví a kvality života obyvatel, a to prostřednictvím zavádění zásad udržitelného rozvoje na místní úrovni, prostřednictvím strategického plánování a především prostřednictvím spolupráce s veřejností. Mezi hlavní aktivity Zdravého Znojma patří veřejná projednávání klíčových projektů s občany, pravidelná setkávání v rámci Fóra Zdravého města či kampaně ke Dni Země, Dni bez aut, Dnům zdraví či akce v rámci projektu Rodiny Okurkovy, který se zaměřuje na odpady, čistotu a zeleň ve městě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…