Znojmo vyzývá k zapojení se do e-aukce na nákup elektřiny a plynu

18.03.2014 21:27

Elektronické aukce na nákup elektřiny a plynu, které jsou určeny pro občany, podnikatele, živnostníky a společenství vlastníků jednotek, jsou tu. Zájemci se do e-aukce mohou hlásit od pondělí 24. března.

Znojmo vyzývá k zapojení se do e-aukce na nákup elektřiny a plynu
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Pro Znojmáky bude e-aukce stejně jako na podzim minulého roku organizovat firma A-tender s.r.o., která se osvědčila a nabízí zájemcům férové podmínky.  Garantují totiž úsporu minimálně jedenáct procent z ceny silové elektřiny a plynu a účast v e-aukci je pro občany bezplatná. Žádné závazky neplynou ani městu, to pouze pomáhá s propagací této myšlenky a zvyšuje informovanost občanů. „E-aukce šetří městu nemalé prostředky, proto jsme chtěli dát šanci i našim občanům, aby neplatili zbytečně,“ nechal se již dříve slyšet starosta Vlastimil Gabrhel.

„Pokud budou mít občané nebo podnikatelé o e-aukci zájem, postačí, když se dostaví na naše tzv. sběrné místo dat, které nám propůjčilo město, tedy do prostor podnikatelského inkubátoru na náměstí Armády 8. Tam mu také zodpovíme všechny otázky,“ doplňuje František Sadílek, jednatel společnosti A-tender s.r.o.

V plánu jsou i dvě veřejné prezentace e-aukcí pro občany a podnikatele. První proběhne ve středu 26. března od 17:00 hodin ve velkém zasedacím sále na náměstí Armády 8, další pak ve středu 16. dubna. Samotná ostrá e-aukce se uskuteční ve středu 14. května, kde budou přítomní moci sledovat, jak se dodavatelé o potencionální zákazníky perou a tlačí tím ceny dolů. Na podzim se průměrná úspora za jednotku energie pohybovala okolo dvaceti sedmi procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

16:14 Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

Pečovatelská služba Kroměříž je od letošního roku součástí příspěvkové organizace města Sociální slu…