ANO: Jak hlasovat v komunále?

10.10.2014 19:50

V pátek 10. a v sobotu 11. října budeme poprvé volit kandidáty hnutí ANO v komunálních volbách. Voliči mají možnost v těchto volbách vybírat své zastupitele mezi všemi kandidátkami.

ANO: Jak hlasovat v komunále?
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Jak tedy volit co nejúčelněji? No, nejlépe tak, že na hlasovacím lístku, kde budou obsaženy všechny politické strany, které ve vašem městě či obci kandidují, zaškrtnete celou kandidátku hnutí ANO (nahoře ve velkém čtverci).

Můžete ale vybírat i kandidáty z jednotlivých stran, a to až do počtu zastupitelů, který ve vašem městě či obci zasedne. Tím ovšem oslabíte stranu, kterou preferujete, a zaškrtnutým kandidátům moc nepomůžete. Nejde totiž o preferenční hlasy, ale o rozmělnění vašich hlasů mezi různé strany. Aby se vámi preferovaní kandidáti posunuli na kandidátce výše, musejí získat nejméně o 10 procent hlasů víc než kandidáti, kteří jsou zvoleni běžně.

To platí i v případě, když zvolíte kombinaci obou metod. Můžete totiž zaškrtnout (napadlo nás například) hnutí ANO a pak vybrat kandidáty z jiných stran. Kolik kandidátů vyberete odjinud, tolik se jich odečte odspodu z kandidátky ANO. Vybraným kandidátům z jiných stran tím ovšem zase moc nepomůžete a ANO jen oslabíte.

Sečteno a zaškrtnuto: nejjednodušší je zatrhnout kandidátku ANO. Hodně štěstí a pevnou ruku u voleb,

Vaše hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Musíme říct zavčas STOP!

12:06 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Musíme říct zavčas STOP!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vpouštění politiků a neziskovek do škol