ANO: Podporujeme rozvoj leteckých linek

02.06.2015 19:40

Zastupitelé za Hnutí ANO 2011 podpořili založení spolku SDRUŽENÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE PRO ROZVOJ LETECKÝCH LINEK, z.s.

ANO: Podporujeme rozvoj leteckých linek
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Účelem spolku je především napomoci dalšímu rozvoji turistického ruchu a ekonomiky kraje prostřednictvím rozvoje a podpory leteckých linek na karlovarském letišti a na základě spolupráce subjektů veřejného a soukromého sektoru. U orgánů spolku se předpokládá bezúplatný výkon jejich funkce, tj. bez nároku na finanční odměnu.

Ekonomická realita letecké dopravy v dnešní době je taková, že letecká společnost bude o zavedení linky do Karlových Varů uvažovat pouze za předpokladu, že linka bude profitabilní. Proto jedním ze základních bodů činnosti Spolku budou aktivity směřující ke sdružení finančních prostředků (formou platby členských příspěvků) na podporu vzniku a provozování leteckých linek (v EU se používá termín „Route development fund – RDF“). Tyto prostředky, tvořené příspěvky jak z privátního, tak veřejného sektoru, jsou používány na pokrytí rizik a případných ztrát z provozu v počátečním období fungování takové letecké linky. Určitá část prostředků bude použita také k pokrytí nákladů na aktivity spolku směřující k oslovování nových klientů a k přilákání nových dopravců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Vláda jen straší, nic trvalého po ní ale nezůstane

9:15 SOCDEM: Vláda jen straší, nic trvalého po ní ale nezůstane

„Nic dlouhodobého po dnešní vládě nezůstane. Vládne proti všem, tak se dá čekat, že příští kabinet v…