ANO: Program III. celostátního sněmu hnutí byl schválen

05.02.2015 6:25

Předsednictvo hnutí ANO na svém úterním zasedání schválilo program III. celostátního sněmu hnutí ANO, který proběhne o víkendu 28. 2. a 1. 3. v Praze na Chodově.

ANO: Program III. celostátního sněmu hnutí byl schválen
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Po schválení programu sněmu a jeho jednacího a volebního řádu pronese úvodní slovo předseda hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš, který v závěru svého projevu přivítá vystupující hosty.

Ti promluví v tematickém bloku nazvaném „Nové politické trendy v Evropě a ve světě“, který v rámci sněmu uspořádal Institut pro politiku a společnost. Volby orgánů hnutí ANO přijdou na řadu v sobotu odpoledne. Sněm si zvolí předsedu a 1. místopředsedu hnutí. Předsednictvo delegátům sněmu poté navrhne volbu čtyř místopředsedů a osmi členů předsednictva.

V neděli budou delegáti schvalovat návrh změn stanov. Odpoledne pak bude věnováno zprávám ministrů za ANO a představitelům hnutí v Poslanecké sněmovně o plnění volebního programu. Celostátního sněmu se zúčastní celkem 189 delegátů. Krajské organizace delegovaly 166 zástupců podle předem schváleného klíče, dalších 23 delegátů jsou členy stávajícího výboru hnutí.

Vystupující hosté

Nové politické trendy v Evropě a ve světě

Guy Verhofstadt - předseda evropské frakce Aliance liberálů a demokratů pro Evropu (ALDE), bývalý belgický premiér (1999-2008). V Evropském parlamentu působí od roku 2009. Ve svém příspěvku bude hovořit na téma „palčivé problémy Evropy dnešní doby a jejich řešení“.

Margaret A. Kimbrell – výkonná ředitelka a jedna ze zakladatelek americké politické organizace No Labels (založena v roce 2010). No Labels nabízí nový pohled na politiku: má řešit problémy společnosti a země bez ohledu na pravicovou či levicovou ideologii.

Václav Bělohradský – filosof a sociolog, od roku 1970 žil v exilu v Itálii, je profesorem politické sociologie na univerzitě v Terstu, pravidelně publikuje v literární příloze Salon deníku Právo. Ve svém příspěvku bude hledat odpověď na otázku "Co je postdemokracie?".

Věra Jourová – členka Evropské komise, jako eurokomisařka má ve svém portfoliu spravedlnost, ochranu spotřebitele a rovnost pohlaví. Před nominací českou vládou do Evropské komise byla 1. místopředsedkyní hnutí ANO a ministryní pro místní rozvoj. Hovořit bude o postavení České republiky v EU a případných změnách Ústavy.

Adriana Krnáčová – primátorka hlavního města Prahy, členka správní rady Institutu pro politiku a společnost (IPPS), bývalá ředitelka Transparency International. Ve svém projevu shrne činnost Institutu a promluví o hodnotách a idejích dnešní doby a hnutí ANO.

Hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…