Andrle Sylor (Úsvit): Nenechme se zotročit HDP! Státní svátek má být zavřeno

20.01.2015 13:56

Na pořad schůze Poslanecké sněmovny se dostává Zákon o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě, který bude kromě opozice a koalice štěpit dost možná i napříč spektrem. Já mám však v této otázce naprosto jasno.

Andrle Sylor (Úsvit): Nenechme se zotročit HDP! Státní svátek má být zavřeno
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Bývalý poslanec za hnutí Úsvit-NK Augustin Karel Andrle Sylor.

Na jednu stranu sice chápu argumenty prodejců, že stát tu 25 let po revoluci není od toho, aby jim diktoval, kdy mají otevřít a zavřít, ale na druhou stranu význam státního svátku byl měl být pro občany České republiky důležitější než salám Herkules v akci.

Neustále slýchám kolem sebe, že Češi nejsou vlastenci, že mají nízké národní uvědomění atp., tak pojďme proto něco učinit. Pojďme, vážení kolegové poslanci, vrátit důstojnost státním svátkům tím, že necháme na těchto pár dní zavřená nákupní centra, že na chvíli nebudeme podporovat konzumní styl života, který nám sice zvedá HDP, ale to přece nemá být alfou omegou lidského života.

Sešel jsem se v pondělí s panem Milanem Šimůnkem, vedoucím východočeského územního pracoviště odborového svazu pracovníků v obchodu, abychom se vzájemně utvrdili v tom, jak je dodržování pracovního klidu v období státních svátků důležité.

Jsem zároveň toho názoru, že by mělo být ve vybraných odvětvích zavřeno i v neděli, jelikož neděle je od slova ne-dělat.

Produktivita práce se za posledních sto let s rozvojem moderních technologií několika násobila, a to co dřív člověk dělal týden, se dá dnes udělat za dva dny. Proto vůbec nechápu, proč tedy mají lidé pracovat v neděli? Nenechte si podsouvat argumenty, že se nám zpomalí ekonomika. Naopak, peníze se přesunou třeba do cestovního ruchu, kultury, sportu a volno-časových aktivit.  Koneckonců I Bůh v neděli odpočíval…   

PaedDr. Mgr. Augustin Karel Andrle Sylor

  • BPP
  • Zemřel 15.4. 2021 po těžké nemoci ve věku nedožitých 75 let

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…