Babiš: Podepsáním dohody uvádíme do praxe naše úsilí v boji proti daňové kriminalitě

11.04.2014 18:12

Ministr financí a ministr vnitra podepsali dohodu o spolupráci při boji proti daňovým únikům.

Babiš: Podepsáním dohody uvádíme do praxe naše úsilí v boji proti daňové kriminalitě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Sobotkovy vlády Andrej Babiš

První místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš a ministr vnitra Milan Chovanec dnes podepsali dohodu o spolupráci, výměně informací a koordinaci při boji proti daňovým únikům a daňové kriminalitě. Hlavním cílem dohody je zajištění řádného výběru daní a navrácení nelegálně získaných prostředků do státního rozpočtu.

„Podepsáním dohody uvádíme do praxe naše úsilí v boji proti daňové kriminalitě především v oblasti spotřební daně a DPH,“ uvedl ministr financí Andrej Babiš. „Jsem přesvědčen, že tato spolupráce brzy přinese pozitivní výsledky,“ dodal.

„Jsem rád, že jsme dokázali tak rychle reagovat a najít cestu k rozšíření dosavadní spolupráce, bez nutnosti legislativních změn. Tou cestou je koordinovaná spolupráce a intenzivní výměna informací.“ uvedl ministr vnitra Milan Chovanec

Na spolupráci se budou podílet Finanční správa České republiky, Policie České republiky a Celní správa České republiky. V čele koordinovaných složek státu budou stát policejní prezident a generální ředitelé finanční a celní správy. Skupina pro boj s daňovými úniky si bude v rámci své činnosti průběžně vyměňovat informace, spolupracovat a koordinovat své postupy tak, aby byl boj proti daňové kriminalitě co nejefektivnější a nejúspěšnější.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo financí

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kettner (SPD): Prosím vás, už si aspoň přestaňte hrát na demokraty

21:03 Kettner (SPD): Prosím vás, už si aspoň přestaňte hrát na demokraty

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě