Balaštíková (ANO): Chceme mezi vlastníky lesů ve Zlínském kraji rozdělit až deset milionů korun

19.12.2016 5:31

Ke zmírnění následků sucha v lesích chce napomoci Zlínský kraj. Vlastníky lesů v kraji hodlá finančně podpořit při zvyšování rozmanitosti a odolnosti lesních porostů, eliminaci výskytu škůdců (především kůrovce) v porostech oslabených nedostatkem srážek, usměrňování odtoku a vsakování srážkové vody či realizaci protipožárních opatření.

Balaštíková (ANO): Chceme mezi vlastníky lesů ve Zlínském kraji rozdělit až deset milionů korun
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

„Pro tyto účely máme pro příští rok připraven speciální program podpory, v rámci kterého chceme mezi vlastníky lesů ve Zlínském kraji rozdělit až 10 milionů korun," informovala Margita Balaštíková, radní Zlínského kraje pro životní prostředí a zemědělství.

Program bude realizován ve třech dotačních titulech. První bude zaměřen na podporu nákupu prostředků na hubení a monitoring kůrovce (konkrétně čtyř druhů lýkožroutů), druhý na usměrňování odtoku a vsakování vody na lesních cestách a třetí na výsadbu vhodných dřevin a zřizování oplocenek a oplůtků. V rámci prvního dotačního titulu může finanční podpora kraje činit až 100 %. Důvodem je nepříznivá, v severozápadní části kraje až kritická situace v napadení lesních porostů kůrovcem.

Rámec programu podpory bude 19. prosince schvalovat krajské zastupitelstvo, zveřejnění programu včetně formuláře žádosti na úřední desce a webových stránkách Zlínského kraje se předpokládá v lednu 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…