Eva Holubová „jde do politiky“ přes syna. Za STAN

14.03.2024 9:42 | Monitoring

Herečka Eva Holubová v politice? Částečně už ano, díky členství v Bursíkově Liberálně ekologické straně (LES). Nyní jde do politiky významněji její rodina. Konkrétně její syn Adam Holub, který kandiduje za Starosty a nezávislé (STAN) do Evropského parlamentu. V duchu politiky hnutí varuje před „populisty“ a mluví o životním prostředí a „zemích na východ od nás“. V kandidatuře ho podporuje i jeho sestra Karolína.

Eva Holubová „jde do politiky“ přes syna. Za STAN
Foto: STAN
Popisek: Adam Holub

Syn herečky a aktivistky Evy Holubové kandiduje do europarlamentu. V jeho volebním týmu se angažuje i jeho dvojče Karolína. Je to patrné z videa a následné diskuse, které Holubová sdílela na svém instagramu a kde Adam Holub (LES) uvádí i důvody svojí kandidatury.

Maminka na obě své děti musí být podle diskutujících velmi pyšná.

„Jmenuji se Adam Holub a kandiduji do Evropského parlamentu s číslem 12 na kandidátce Starostové a osobnosti pro Evropu jako člen Liberálně ekologické strany (LES),“ říká úvodem s tím, že Češi dobře chápou, že je třeba chránit osobní svobody, vážit si krás naší krajiny a přírody, ale také vědí, odkud Evropě hrozí nebezpečí.

Kandiduje proto, že potřebujeme v Evropě zasvěcené lidi, kteří vědí, jak funguje EU a jsou si vědomi závažnosti jejích výzev a avizuje, že se hodlá věnovat ochraně životního prostředí v Evropě a ve světě a vztahům se zeměmi na východ od nás.

„V obou těchto otázkách stojí Evropa na důležité křižovatce a obě témata jsou pod silným tlakem populistů,“ uvádí dále a dodává, že ho trápí otázka nedostatečných příležitostí pro mladé lidi.

„Mladí lidé se chtějí uplatňovat a naplňovat své sny,“ apeluje.

 

Jeho záběr ale bude v případě, že se do Bruselu z 12. místa kandidátky, kterou vede Danuše Nerudová, dostane, evidentně daleko širší, protože se hodlá věnovat i ženám.

Anketa

Vzpomínáte na prezidenta Billa Clintona v dobrém?

6%
88%
hlasovalo: 15676 lidí

„Úspěch žen rovná se úspěchu celé společnosti,“ je si jistý Holub a deklaruje to, že se v Evropském parlamentu bude vždy zasazovat o rovné příležitosti.

Vyjádřil se také k tomu, že se jeho strana LES spojila pro „eurovolby“ s hnutím STAN. Podle něj je to více, než sňatek z rozumu.

„Na kandidátce budu stát po boku lídrů, jako je paní profesorka Danuše Nerudová a pan Jan Farský.“

Na závěr své předvolební individuální propagace Holub slibuje, že chce být českým hlasem, který je v Evropě slyšet: Budu pracovitým poslancem ve vašich službách.

„Můžete se na mě spolehnout,“ uzavírá prohlášením, kterým se proslavil hlavně současný premiér Petr Fiala (ODS), když apeloval na občany, že se mohou spolehnout třeba na to, že nezvýší daně.

Svoji podporu vyjádřila Holubová synovi nejen tím, že jeho agitku sdílela na svém instagramovém účtu, ale i v diskusi pod zmíněným videem, kde reagovala na příspěvek ohledně ochrany přírody.

„Aby bylo jasno, já vůbec netvrdím, že se dnes chováme k přírodě a planetě správně, ale není správné to házet na EU, nebo odtud to nepochází“, zastala se herečka Evropské unie a ukázala prstem na ty, kteří podle ní mohou za zničené ovzduší a podobné věci – USA, Rusko, Japonci, Čína a další by si podle Holubové těžko od EU nechali něco zařizovat (možná chtěla napsat nařizovat?).

„Ano, v EU je určitě dost chyb, které stojí za to kritizovat a hlavně napravit. Proto je potřeba, aby v ní byli zastoupeni lidé, kteří k tomu takto přistupují,“ je přesvědčená o tom, že mezi takové lidi patří právě její syn Adam.

Připomeňme, že sama Eva Holubová nikdy neměla k politice daleko a naposledy se prezentovala jako přední propagátorka volby prezidenta Petra Pavla. To jí ale, v souvislosti s její prací na reklamní kampani řetězce Mountfield, kterou natočila společně s hercem Jaromírem Dulavou, vystavilo i různým narážkám a vtipům.

Jeden z nich, ve kterém Dulava Holubovou opravuje slovy „Ty se mýlíš, lásko“, tehdy prezentovala poslankyně hnutí ANO Margita Balaštíková na svém facebooku.

K samotnému videu, které zveřejnil Adam Holub, ještě dodejme, že ne všechny strany a hnutí jsou z podobných individuálních vystoupení, která mají za cíl tzv. „vykroužkování“ kandidátů, kteří nejsou nasazeni na volitelných místech, nadšeni.

Své by o tom mohli vyprávět Piráti, kteří se díky podobným praktikám, které oproti vzájemné dohodě aplikovalo v předvolební kampani pro parlamentní volby hnutí STAN, nedostali do sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Huml

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Copak herci byli odjakživa prodejná chátra, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKrálovna Kleopatra , 14.03.2024 11:18:36
a alkoholem a stařeckou demencí postižená troska holt začuchala, jak se nechat živit. Jen tak, za nic, s nulovými vědomostmi, s nulovou odpovědností, jen za prorežimní kecy.

|  20 |  0

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …