Balín (OMMO): Ruská trojka - Zeman, Babiš, Filip?

11.05.2017 7:35

Bůh ochraňuj ČR!

Balín (OMMO): Ruská trojka - Zeman, Babiš, Filip?
Foto: senat.cz
Popisek: Vlastimil Balín

Tak to právě v Poslanecké sněmovně PČR padlo. Co? No důkaz toho, jak M. Zeman, A. Babiš a V. Filip vytvořili novodobý obraz pohádky O třech prasátkách. On totiž onen "hrncový právník" hrající si na právníka ústavního dokladujíce to tak jednoduchým způsobem, že z tohoto zákona č.1 Ústavy ČR  pouze cituje a dělá své rádoby logické závěry. Podstatou však bylo a je, vytvořit prezidentovi Zemanovi možnost vytvoření úřednické vlády a dokonat jeho letitý cíl likvidace ČSSD. Zvolil k tomu "jednoduchý" prostředek.

Na lavici předsedy PK KSČM P. Kováčika údajně leží k podpisu žádost na svolání mimořádné schůze PS na příští týden s jediným bodem jednání - vyslovení nedůvěry vládě ČR vedené B. Sobotkou. Parafrázuji - "kluci a děvčata, poslanci a poslankyně, připojte se, kdo to s občany ČR myslíte dobře, je třeba 50 podpisů", a až skoro zaslzel....Argumenty, které k tomu pan "hrncový právník" využil byla nepřítomnost předsedů koaličních stran na jednání PS (mimo jiné dobře ví, že např. B. Sobotka byl řádně omluven v úvodu jednání, protože je na zahraniční cestě v Lucembursku).

Konečně toho využil, resp. zneužil prezident M. Zeman, který v době, kdy premiér již odlétal pozval jej a další dva předsedy koaličních stran na dnes středu 10. 5. 2017 na 19,30 hod. do Liberce do hotelu Imperial na jednání. Co dodat? Konání Senátu PČR zahájit proces podání ústavní stížnosti na prezidenta ČR ve věci porušování ústavy je nanejvýše nutné a nezbytné a je třeba jej maximálně urychlit. Evidentně jde zde o komplot nerespektování ústavy, ústavních zvyklostí a bezprecedentních naschválů a obstrukcí organizovaný z Hradu za pomoci Babiše a jak je typické představitelů KSČM natěšených na konečně vstup do vlády. Bůh ochraňuj ČR! (vb)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice