Bárta: Červíček odchází, ale nepochopil. Nezávislá policie není jen pojem

09.02.2014 11:01

Ve středu se odehrálo očekávané jednání mezi Martinem Červíčkem a ministrem vnitra Milanem Chovancem a vzešlo z něj několik závěrů.

Bárta: Červíček odchází, ale nepochopil. Nezávislá policie není jen pojem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

V prvé řadě je podle mého názoru škoda, že Petr Lessy odchází na Slovensko, protože má za sebou obrovský kus práce a jeho zásluhou se policie konečně nadechla a začala vyšetřovat politické kauzy. Sympatické také je, že Červíček respektuje, že si ministr vnitra má vybrat „svého“ nového policejního prezidenta. Červíček, ale na tiskovce zároveň přiznal, že nechápe, co je to nezávislost policie, čímž nepřímo potvrdil, že byl Kubiceho „rychlokvašenou“ loutkou z povzdálí řízen Kalouskovo-Nečasovou vládou.

Nezbývá nám, než čekat, jakého nezávislého policejního prezidenta policie nakonec dostane. Každopádně je sympatické, že bude vybírán komisí, tedy transparentním systémem, který zavedl jako první Radek John. Méně veselé je však to, že stále platí, že kdo se postaví otevřeně politikům, musí odejít, podobně jako Petr Lessy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…