Bartošek (KDU-ČSL): Novela loterijního zákona zabrání sankcím ze strany EU

12.07.2015 9:13

Zákona o loteriích je v rozporu s právem Evropské unie. Konkrétně jde o to, že porušuje volný pohyb zboží a služeb. České republice tak hrozí ze strany Evropské unie sankce až ve výši půl milionu korun denně.

Bartošek (KDU-ČSL): Novela loterijního zákona zabrání sankcím ze strany EU
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

Čas na nápravu vyprší 1. 1. 2016. Vzhledem k tomu, že nový zákon z dílny ministerstva financí je v nedohlednu se místopředseda poslanecké sněmovny a KDU-ČSL Jan Bartošek rozhodl předložit harmonizační novelu loterijního zákona formou poslanecké iniciativy.

„Tato harmonizační novela zabrání finančním postihům ze strany EU. Rovněž zamezí provozování nelegálního hazardu včetně kvízomatů a do státního rozpočtu přinese přes tři čtvrtě miliardy korun,“ uvedl Jan Bartošek. Novela řeší i sociální dopady hazardu, protože obsahuje povinnost hráčů nastavit si sebeomezovací podmínky a vyčlení 100-120 milionů ročně na prevenci a boj se závislostí na hazardu. „Tato novela se vůbec nezabývá zdaněním hazardu. Šlo mi o to zabránit rozporu s právem EU, bojovat s nelegály a pomoci rodinám patologických hráčů,“ zakončil Jan Bartošek.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…