Beitl (ODS): Kompenzace, zdá se, nejsou pro každého

01.12.2020 9:15

Už téměř dva měsíce mají podnikatelé z nařízení státu zavřené provozovny. Dva měsíce nemohou vydělávat, aby zajistili finance pro chod firem, své rodiny a výplaty pro zaměstnance.

Beitl (ODS): Kompenzace, zdá se, nejsou pro každého
Foto: archiv politika
Popisek: poslanec Parlamentu ČR Petr Beitl (ODS)

Vláda sice deklaruje širokou podporu, ale jak je to ve skutečnosti? Některé druhy podpory nejdou kombinovat.

Například kompenzační bonus pro živnostníky nemůže mít souběh s Antivirem, který je podporou mezd zaměstnanců. A i když se zdá být na první pohled jasné, že živnostník, který má zaměstnance a stát mu zavřel provozovnu, potřebuje na pouhé přežití oba druhy podpor, opak je pravdou. Musí si vybrat buď jedno nebo druhé.

A právě z tohoto důvodu v pátek kolega Vojtěch Munzar (ODS) podal v rámci projednávání novely zákona o spotřebních daních pozměňovací návrh, který by tuto nelogičnost narovnal a umožňoval souběh více kompenzací, tak jak velí logika nákladů podnikatele.

Bohužel podporu jeho návrh našel jen v opozičních lavicích a proto tato nespravedlnost, tato Sofiina volba, zda zvolit příjem pro sebe a své rodiny nebo podporu na platy pro zaměstnance, živnostníkům zůstává.

Příběhů o složitém rozhodování je hodně. Mnoho z těch, kteří stále nevěří tomu, že je vláda takto obelhala, se obrací na mě jako na poslance. Dotazy stále dostáváme i do Poradny pro podnikatele, kterou jsme v kanceláři ODS v Jablonci nad Nisou otevřeli ve spolupráci s naším kolegou a daňovým poradcem Borisem Pospíšilem už na jaře během první vlny koronaviru. 

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.