Bendl (ODS): Premiér míchá hrušky s jablky

03.12.2014 14:26

Projev na 23. schůzi Poslanecké sněmovny dne 3. 12. 2014.

Bendl (ODS): Premiér míchá hrušky s jablky
Foto: red
Popisek: Petr Bendl

Dovolte mi jenom krátkou reakci na to, když tady pan premiér míchal hrušky s jablky a říká, že potřebuje peníze na PROMOPRO a z toho titulu potřebuje zvednout výplaty na úřadu vlády. Jenom bych odcitoval z materiálu kapitola úřadu vlády. Počet systemizovaných míst byl upraven na schválený stav roku 2014, tím i odpovídajících objemů platů a souvisejících výdajů o částku 48,49 mil. Kč.

Další navýšení výdajů na platy a ostatní platby za provedenou práci na základě rozhodnutí vlády o 1,5 % včetně souvisejících výdajů, celkem ve výši 5,7 mil, ty přičtěte k těm 49. Navýšení o prostředky ve výši 39,050 mil. Kč, z toho tvoří platy 23 mil. plus povinné pojistné 8,1 necelých na částečné dorovnání průměrného platu na úroveň skutečně vyplaceného průměrného platu za rok 2013. Takže celková částka navýšení mzdových prostředků na úřadu vlády činí zhruba 85 mil. Kč z roku na rok. To se žádného PROMOPRO netýká.

A abych ještě, protože mám ještě minutu, ukázal, co se personálně příjemného odehrává na úřadu vlády, kdy např., a odcituji z materiálu rozpočet kapitoly úřadu vlády. Změny, vyplývající z delimitace, provedené v roce 2014: Snížení o částku 2,8 mil. Kč, vyplývající z přesunu problematiky personálních a vzdělávacích činností ve státní správě z ministerstva vnitra na úřad vlády ČR a zpět, kdy usnesením vlády 147 z 5. března 2014 schválila přesun této agendy z ministerstva vnitra na úřad vlády.

Ale ještě tentýž rok, pozor, spolu s deseti zaměstnanci přecházela tato agenda z ministerstva vnitra na úřad vlády. A ještě tentýž rok v září roku 2014 vláda schválila vrácení této agendy na ministerstvo vnitra, ale už ne s deseti úředníky, ale s 15. Tam se rodí ti úředníci, na tom úřadu vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě