Beneš (KSČM): Pozor na malé jiskry

27.06.2014 23:00

V sobotu 21. června proběhla nedaleko Vejprnic v pískovcovém lomu Suchý důl pietní akce za oběti heydrichiády z roku 1942. Vzpomínku zorganizovali komunisté z Vejprnic pod patronací Okresního výboru KSČM Plzeň-sever.

Beneš (KSČM): Pozor na malé jiskry
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Přímo na místě dnešního památníku přišlo o život nejméně 29 obětí. Jména jsou známa ovšem pouze u 17 z nich. Spolu s nimi zde byly uloženy také urny s ostatky nacisty popravených osob ze střelnice v Plzni-Lobzích a Klatov. Uctít jejich památku přišli nejen místní občané, ale zúčastnili se i představitelé obce Vejprnice a primátor města Plzně Martin Baxa (ODS).

S hlavním projevem k shromážděné padesátce osob vystoupil poslanec PS PČR Jiří Valenta. Připomněl, že český a slovenský lid se nikdy nesmířil s diktátem Mnichova a mnozí za to položili i svůj život. Nebezpečná je podle Valenty paralela s děním dnes a před nástupem Hitlera k moci v Německu. Řada lidí se ocitá ve složité ekonomické situaci a začíná naslouchat krajně pravicovým uskupením nabízejícím »jednoduchá řešení« podobně jako fašisté. »Bojujme proti tomu, aby kdekoliv na světě vznikaly nové válečné konflikty, neboť i z malé jiskry může vzejít velký požár,« varoval Valenta před rozpoutáváním konfliktů vyvolávaných ze strany některých velmocí v honbě za většími zisky.

Jan Beneš

  • KSČM
  • Kandiduji do zastupitelstva města Třemošná
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Fialova vláda chce z Česka ostrov pracujících starců uprostřed Evropy

23:07 Schillerová (ANO): Fialova vláda chce z Česka ostrov pracujících starců uprostřed Evropy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.