Berdychová (ANO): Dvouletý projekt přinese nové poznatky a nápady nejen pro muzejní výstavy

31.07.2019 16:47

Zaměstnanci Královéhradeckého kraje a jeho čtyř příspěvkových organizací v oblasti kultury se v následujících dvou letech budou vzdělávat a získávat nové poznatky u zahraničních partnerů.

Berdychová (ANO): Dvouletý projekt přinese nové poznatky a nápady nejen pro muzejní výstavy
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

Díky novým zkušenostem následně nabídnou široké veřejnosti kvalitnější služby například při prezentaci muzejních sbírek, pořádání přednášek či přípravě nových výstav.

„Díky projektu získáme nové zkušenosti s chytrými řešeními v kultuře, obzvláště s koncepčním a inovativním přístupem k celokrajskému řešení oblasti architektury a veřejného prostoru. Očekáváme, že naši zaměstnanci díky projektu naváží a prohloubí spolupráci se zahraničními partnery, zvýší si své dovednosti při vzdělávání dospělých, získají zpětnou vazbu na svoji dosavadní práci i novou inspiraci pro budoucí projekty. Tyto zkušenosti budeme moci aplikovat do našich aktivit,“ sdělila náměstkyně pro školství a kulturu Martina Berdychová.

Projekt nazvaný „Královéhradecký kraj – dva roky vzdělávání“ je plně hrazený z fondů Evropské komise. Začal minulý měsíc a potrvá až do konce května roku 2021. Zúčastní se jej nejméně 21 zaměstnanců Královéhradeckého kraje a jeho čtyř příspěvkových organizací v oblasti kultury – Impuls Hradec Králové, centrum podpory uměleckých aktivit; Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové, Galerie moderního umění v Hradci Králové a Regionální muzeum a galerie v Jičíně. Vzdělávat se budou u partnerských organizací v zahraničí, například v Rakousku, Německu, Itálii, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku nebo Slovinsku.

„V rámci projektu plánujeme načerpat informace a zkušenosti pro přípravu celokrajské strategie v oblasti kultury a památkové péče, která bude mít dopad na odborné aktéry v této oblasti i na širokou veřejnost. Zajímavé bude též srovnání zahraniční zkušenosti v oblasti ochrany kulturního dědictví,“ uvedla Martina Berdychová.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

Účastníci kurzů a studijních pobytů získají nové zkušenosti a poznatky v oblasti muzejnictví, strategického rozvoje, projektového řízení, památkové ochrany vybraných památek, v oblasti kulturních aktivit, archeologie, digitalizace publikací nebo prezentace sbírek a uměleckých děl.

Nové zkušenosti zaměstnanci kraje a jeho příspěvkových organizací využijí například pro další obohacení dosavadní nabídky vzdělávání a služeb a při tvorbě nových vzdělávacích programů – přednášky, semináře, kurzy, výstavy nebo knihovnické služby.

Novou inspiraci pro zlepšení svých služeb pro veřejnost budou v zahraničí hledat i pracovníci Muzea východních Čech v Hradci Králové, kteří o obdobný projekt s úspěchem žádají již několik let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

23:07 Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopravě.