Bezák (ANeO): Klíčová témata voleb do Evropského parlamentu

19.05.2014 5:29

Hlavním zahraničně politickým tématem je ukrajinská krize a vnitřním evropským tématem je boj s nezaměstnaností a se snížením zadluženosti jednotlivých členských zemí. Z pohledu občanů ČR je velkým tématem hájení českých národních zájmů v rámci EU.

Bezák (ANeO): Klíčová témata voleb do Evropského parlamentu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Ukrajinské krizi jsem se věnoval už v několika článcích. Řešení ukrajinské krize mohu shrnout do několika bodů. Ruská federace by měla, v zájmu uklidnění situace, výměnou za obnovení normálních přátelských vztahů s Ukrajinou, odpustit ukrajinský dluh za plyn ruskému Gazpromu, s tím, že Ukrajina uzná ruskou svrchovanost na Krymu. Dočasná vláda v Kyjevě by měla ke kulatému ukrajinskému stolu a k jednání o budoucnosti Ukrajiny přizvat separatisty a vzbouřené regiony východní Ukrajiny. Mezinárodní mírová konference o obnovení celistvosti Ukrajiny, neutrality a decentralizace nebo federalizace by měla ve formátu 4+2 smlouvou dořešit sporné body tak, aby do budoucna tato oblast Evropy už nebyla neuralgickým bodem.

Nezaměstnanost v EU je velikým problémem, který může zapříčinit sociální konflikty, které mohou destabilizovat celou EU. Je potřeba se zamýšlet nad řešením v podobě zkracování délky pracovní doby za stejnou výši mzdy s tím, že do řešení mzdových nároků musí být více zainteresovány nadnárodní firmy vyšší daní a odstraněním možnosti převádět sídla firem do tzv. daňových rájů. Zadluženost zemí EU je rovněž způsobená do značné míry odlivem miliard eur ze zemí, kde nadnárodní firmy mají neúměrné zisky. Rovněž je třeba odmítnout současné navrhované znění Transatlantické smlouvy o obchodě a investicích mezi EU a USA (TTIP), protože je nevýhodná pro národní vlády a malé i střední evropské firmy. Federalizaci a větší posilování role orgánů EU je třeba zastavit a naopak posilovat obranyschopnost EU s tím, že je třeba EU dostat z vojenské závislosti na USA. Největší ekonomické seskupení EU musí mít společné silné strategické vojenské jednotky, letectvo a raketové vojsko.

České národní zájmy je třeba lépe chránit a prosazovat, jelikož dosavadní česká reprezentace nebyla schopna zajistit takové kvóty v Bruselu, jaké ve skutečnosti byla schopna ČR naplnit v dobách československých. Podle mého názoru, dosavadní české vlády velmi často ustupovaly ve vyjednáváních silnějším evropským partnerům - Německu, Francii atd. S tím by měl být konec a naopak je třeba dělat vše pro to, aby ČR se v EU nerozpustila jako kostka cukru!

Občanský nezávislý kandidát Jiří Bezák, kandidující na kandidátce ANEO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Bezák - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…