Bezecný (KDU-ČSL): Trvám si na svém

18.08.2016 17:20 | Zprávy

V minulých dnech jsem vedl se svými příznivci i odpůrci zajímavou diskusi o roli USA a Ruska v současných válkách. Proč nemohu změnit své stanovisko.

Bezecný (KDU-ČSL): Trvám si na svém
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

V minulých dnech jsem byl osloven příznivci I odpůrci ve věci mé "příchylnosti" k USA a "přísnosti" k Rusku. Děkuji za všechny zajímavé názory, i dnešní článek na seznamu.cz mně však nutí k tomu, abych své názory uvedené v publikovaných článcích v žádném případě neměnil.

CITACE ze Seznam.cz : Ruské nálety v Sýrii zabily desítky lidí, polovina jsou civilisté

Série ruských náletů na severosyrské město Aleppo, které je částečně v držení povstalců, si v úterý vyžádala skoro tři desítky obětí, z nich více než polovinu tvoří civilisté. Podle agentury AP to uvedly syrské opoziční monitorovací skupiny. KONEC CITACE

Nebýt uvedené diskuse na stránkách PL, možná bych k překvapení svých kritiků tyto informace přešel bez výraznějšího povšimnutí. Ve válce proti zlu se stávají I špatné věci. Stejně jako dnes v Aleppu, určitě se staly I drive třeba v bývalé Jugoslávii, mnoho nevinných lidí se stává obětí ambiciozních her mocných nejrůznějšího ražení. Otázkou vždy je jaký smysl příslušné intervence mocností mají. O co usiluje Amerika, o co Rusko a o co třeba Saúdská Arábie v Jemenu. jaký cílový režim má být zaveden. A v jakém cílovém stavu bychom třeba my samy chtěli žít - v cílovém stavu nabízeném USA, nebo v tom, co nabízí Rusko, nebo v systemu hájeném Saúdskou Arábií? Můžeme si dosadit jakoukoliv další intervenční sílu. Na tuto otázku už si musí každý odpovědět sám. Já preferuji život nabízený euroatlantickou civilizací (s výhodami I nevýhodami) a od toho odvozuji I své názory a své preference. A take jsem připraven tento svůj život aktivně obhajovat. Moc bych si přál, aby tomu mohlo být vždy jen na stránkách veřejných sdělovacích prostředků.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

22:28 Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

Stanovisko Trikolory k rezoluci Evropského parlamentu.