Bláhová (ANO): Ministr Mládek se na nás vykašlal. Žádáme nápravu!

17.03.2015 14:01

Dne 18. března 2015 navštíví region ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Bohužel město Litvínov se tuto informaci dozvídá pouze ze zpráv v médiích.

Bláhová (ANO): Ministr Mládek se na nás vykašlal. Žádáme nápravu!
Foto: archiv starostky
Popisek: starostka Litvínova Kamila Bláhová (ANO)

Představitelé města Litvínova se obrátili na pana ministra začátkem prosince loňského roku v souvislosti s projednáváním Státní energetické koncepce a dalších strategických dokumentů ve vládě České republiky a naléhavě žádali o možnost postoj města Litvínova i návazné otázky projednat osobně.

Pan ministr Mládek na dopis města Litvínova v lednu reagoval s tím, že se dokončuje harmonogram cest do regionů, kterých se územně ekologické limity týkají, a na kterých se setká s místními zastupiteli i obyvateli, avšak Litvínov při těchto cestách z nepochopitelných důvodů zatím vynechal, přestože je v regionu během několika posledních měsíců již potřetí. O něco lépe je na tom Horní Jiřetín, kterému pan ministr věnuje v celodenním programu Ústeckého kraje 20 minut. Naproti 3 hodinám se zástupci těžařských společností je vyváženost informací diskutabilní.

Jsme přesvědčeni, že otázka zachování územních ekologických limitů těžby hnědého uhlí je pro rozvoj města Litvínova a kvalitu života jeho obyvatel zásadní.

Domníváme se proto, že jednání představitelů města Litvínova s panem ministrem Mládkem, je nanejvýš důležité. Dosavadním postupem ministerstva jsme znepokojeni a žádáme nápravu.

Město Litvínov současně považuje za vhodné vyjádřit naději, že pan ministr Mládek do konce března předloží vládě návrh aktualizace Státní energetické koncepce, který bude konkrétním způsobem řešit otázku územních ekologických limitů těžby, tak jak mu vláda uložila dne 22. prosince 2014.

Kamila Bláhová, starostka města Litvínova

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…