Blahová (KDU-ČSL): Zastupitelstvo schválilo podporu některých ambulantních a terénních sociálních služeb

09.11.2018 14:01

Zlínský kraj bude i v roce 2019 pokračovat v projektu, který se zaměřuje na zvýšení dostupnosti a kapacity žádaných druhů ambulantních a terénních sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením a ohrožené rodiny s dětmi. Zastupitelstvo totiž schválilo návrh Rady, která tento bod nejvyššímu orgánu kraje předložila.

Blahová (KDU-ČSL): Zastupitelstvo schválilo podporu některých ambulantních a terénních sociálních služeb
Foto: Facebook
Popisek: Michaela Blahová (KDU-ČSL)

„Formou tohoto projektu budou opět nabízeny různé služby osobní asistence, sociální rehabilitace, sociálně terapeutické dílny a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi.  Pro příští rok jsou na tuto činnost vyčleněny výdaje okolo 145 milionů korun, přičemž 95 procent pokryjí dotace z Evropské unie a státního rozpočtu a zbývajících 5 procent, což je částka přes 7 milionů korun, dokryje Zlínský kraj,“ řekla radní Michaela Blahová, zodpovědná za sociální záležitosti, rodinnou politiku a neziskový sektor.

Od srpna 2016, kdy byl tento projekt ve Zlínském kraji zahájen, již bylo na podporu vybraných druhů ambulantních a terénních sociálních služeb, uvolněno 300 530 000 korun (při struktuře financování: 95% dotace + 5% rozpočet Zlínského kraje).

„Sběr žádostí poskytovatelů sociálních služeb pro rok 2019 probíhal od srpna do září. Žádosti podalo 29 poskytovatelů na 44 služeb a u všech posuzovaných žádostí došlo ke splnění jejich požadavků,“ uvedla Michaela Blahová.

Mezi organizacemi, které sociální služby poskytují, jsou například: Handicap Zlín, pracoviště Charity, Diakonie ve Vsetíně a Valašském Meziříčí, Maltézská pomoc, Naděje, rodinná centra, Auxilium o.p.s., Iskérka o. p. s. a další organizace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.