Brabec (ANO): Tak nás k tomu zase pusťte a my to dokážeme

14.09.2023 19:05

Projev na 74. schůzi Poslanecké sněmovny 14. září 2023 – reakce na odpověď premiéra Fialy na faktické poznámky k nedostatku léčiv

Brabec (ANO): Tak nás k tomu zase pusťte a my to dokážeme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Richard Brabec

Milé kolegyně, kolegové, vážení členové vlády, no, pane premiére, vy vlastně uvádíte, svým způsobem vaše vláda v život bonmot, který jsem nedávno četl a který jste asi četli mnozí z vás, že - disciplinovaný pacient se napřed rozhlídne podle toho, co je na trhu za léky, a pak podle toho onemocní. A to je něco, co už se tady skutečně skoro reálně děje a (ona) by to byla sranda - a víme, že Češi samozřejmě umí obrátit do legrace takřka cokoliv, ale sranda to samozřejmě není, především když jde o naše děti. A to v řadě případů samozřejmě jde a ty případy už tady byly.

Anketa

Má Česko pořídit letouny F-35?

3%
96%
hlasovalo: 52389 lidí

Ale já jsem se chtěl vrátit ke zkušenosti, kterou jsem zažil reálně z vlády, byť samozřejmě ne jako ministr, který to měl gesčně na starosti, ale jako někdo, kdo ve vládě za to také spoluručil, protože vláda je kolektivní orgán, a to byla samozřejmě záležitost covidu.

A já si pamatuji ty nekonečné debaty, které se tady vedly, a z vaší strany - a jenom připomenu - tenkrát, když se sháněly roušky, vakcíny a další věci, tak to nebyly záležitosti, které byly třeba v Polsku nebo v Německu nebo v Rakousku, ony nebyly takřka nikde, možná v Číně.

A tenkrát vy jste jako opozice říkali, vy jste neřešili, jak to sehnat nebo jak to udělat, vy jste řekli - sežeňte to, od toho jste vláda. A měli jste vlastně pravdu. My jsme byli vláda tady od toho, abychom to sehnali. Takže jestliže dneska říkáte - vy tady nic nenavrhujete - tak já říkám - tak nás k tomu zase pusťte a my to dokážeme.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL