ČSSD: Bohuslav Sobotka podpořil kandidaturu Martina Schulze

01.03.2014 14:58

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka se dnes v Římě zúčastnil Kongresu evropských sociálních demokratů, který zahájil kampaň do evropských voleb pro všechny sociálnědemokratické strany v Evropě. Za kandidáta na předsedu Evropské komise delegáti zvolili Martina Schulze, současného šéfa Evropského parlamentu.

ČSSD: Bohuslav Sobotka podpořil kandidaturu Martina Schulze
Foto: Europarl.europa.eu
Popisek: Předseda Evropského parlamentu Martin Schulz

Zároveň Kongres přijal volební manifest "Směrem k nové Evropě", který bude sloužit jako základ programových textů české sociální demokracie v kampani. Program klade důraz na zvýšení pracovních míst, odstranění sociálních rozdílů a na investice do veřejného sektoru jako základ ekonomického růstu v celé Evropě.

Ve svém projevu předseda ČSSD podpořil priority tohoto programu, které mají za cíl vytvořit Evropu, která je progresivní, která chrání své občany a která přinese konkrétní výsledky v oblastech jako boj s daňovými úniky, s korupcí či nerovností ve společnosti.

V rámci Kongresu se navíc premiér Bohuslav Sobotka osobně sešel s novým italským premiérem Matteo Renzim, premiérem Francie Jeanem-Marcem Ayraultem, s německým vicekancléřem Sigmarem Gabrielem a s dalšími vrcholnými představiteli evropské sociální demokracie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…