ČSSD - Česká suverenita: Nová síla v politickém dění Ostravy, ČSSD založila místní organizaci

22.04.2024 12:12 | Tisková zpráva

V pátek 19. dubna 2024 se stala Ostrava dějištěm vzniku další politické síly v podobě místní organizace ČSSD. Za účasti místopředsedy strany Petra Gawlase se konala ustavující schůze, které se zúčastnilo deset nadšených členů. Tato nová organizace otevírá své brány pro zájemce o členství z Ostravy a okolí.

ČSSD - Česká suverenita: Nová síla v politickém dění Ostravy, ČSSD založila místní organizaci
Foto: ČSSD
Popisek: Česká suverenita sociální demokracie - logo

„Je skvělé, že jsme mohli založit místní organizaci ČSSD přímo v srdci krajského města. Po úspěšném vzniku organizace v Karviné je to další důležitý krok. Naše snaha směřuje k založení podobných organizací ve všech okresních městech před nadcházejícími krajskými volbami. Brzy založíme další organizaci v Bruntále, Třinci a Havířově. S radostí přijímáme nové členy z celého regionu a jsme velice rádi, že nám dobře funguje i klub krajských zastupitelů ČSSD Moravskoslezského kraje,“ sdělil místopředseda ČSSD Petr Gawlas.

Nově zvoleným předsedou ČSSD v Ostravě se stal bývalý poslanec Adam Rykala. Mezi dalšími členy se objevil i předseda krajských zastupitelů ČSSD David Dudzik.

Anketa

Jste rádi, že v USA prošel balík pomoci pro Ukrajinu?

6%
92%
hlasovalo: 22301 lidí

Tato událost má zvláštní význam v kontextu nedávné historie. Před pěti lety bylo v Ostravě zrušeno 17 místních organizací ČSSD, což vedlo k odchodu téměř 300 lidí ze strany. Nynější návrat ČSSD do politického světa Ostravy znamená obnovení jejího vlivu v regionu.

„Před deseti lety bylo v Ostravě 1200 členů ČSSD a postupně se nám podařilo založit organizace v 19 z 23 ostravských obvodů. Dnes bohužel v ostravské SOCDEM zůstalo jen 60 členů. Chceme tedy znovu oslovit ty, kteří postupem času opustili sociální demokracii a také všechny, kteří sdílejí hodnoty a program ČSSD a chtějí pracovat na lepší budoucnosti pro Ostravu a její občany,“ uvedl nově zvolený předseda ČSSD Ostrava Adam Rykala.

Adam Rykala také zdůrazňuje potřebu návratu k původním hodnotám sociální demokracie: „Na prvním místě musí být člověk a zástupci ČSSD musí reprezentovat lidi práce, tedy zaměstnance a drobné podnikatele. ČSSD tradičně hájila ty, kteří potřebovali pomoc - seniory, nemocné, lidi se zdravotním postižením nebo ty, kteří čelili ztrátě zaměstnání. V dnešní době, kdy se životní podmínky občanů zhoršují kvůli politice asociální vlády, kdy klesá kvalita zdravotní péče, zhoršuje se dostupnost bydlení a upadá kvalita školství, je podle nás zapotřebí silné sociální demokracie. Ta historicky dokázala obnovit prosperitu země a zlepšit životní úroveň občanů po éře asociálních vlád ODS.“

„Jsem rád, že se daří v Moravskoslezském kraji zakládat nové organizace ČSSD. Stejnou situaci vidím v celé republice. Skuteční sociální demokraté přicházejí do naší strany, protože u nás cítí, že pokračujeme v programu, jaký znali a dlouhodobě prosazovali“ dokončil tiskovou zprávu Jiří Paroubek, předseda ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…