ČSSD: Hudeček by neměl své chyby schovávat za kampaň o billboardech

11.09.2014 7:33

Primátor Tomáš Hudeček (TOP 09) se snaží svou neschopnost správně připravit pražské stavební předpisy maskovat smyšlenou kampaní proti billboardům. Místo, aby se přiznal k nezvládnuté přípravě nových pražských stavebních předpisů, schovává se za zástupný problém. Ve svém prohlášení mu to dnes vzkázal kandidát na primátora za ČSSD Miloslav Ludvík.

ČSSD: Hudeček by neměl své chyby schovávat za kampaň o billboardech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Oslava 1. máje na Slovanském ostrově za účasti předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky

„Pan Hudeček opět nezvládl svou práci a opět se mediálně kryje vymyšleným problémem. Nové pražské stavební předpisy jsou paskvil, který má umožnit zahustit zástavbu v Praze a umožnit spřízněným developerům dokončit projekty, které nyní porušují zákon nebo územní plán. Je to další posun ve prospěch investorů a developerů proti občanům Prahy,“ uvedl Miloslav Ludvík.

Podle slov pražského zastupitele Petra Dolínka je například naprosto nepřijatelná snaha obejít povinnost zřídit k novým stavbám odpovídající parkovací místa. „Konkrétně §33, bod 2 umožňuje, aby developeři zbudovali parkovací místa až 300 metrů od místa stavby,“ popisuje Petr Dolínek.

Podobně nové předpisy nijak neřeší povinnost investorů spolupracovat s městskými částmi ve věci občanské vybavenosti nebo odpovídajícímu počtu nových míst ve školkách a školách.

„TOP 09 se prostě lísá k developerům a snaží se tak důležitou normu jako jsou stavební předpisy svést na nutnost zakázat billboardy. Přitom ani nejsou schopni sjednotit pojmosloví. Pokud zítra pan Hudeček zítra přinese návrh úpravy stavebních předpisů, které se budou týkat pouze zákazu billboardů od 1. října, ČSSD ho podpoří,“ uvedl kandidát na primátora za ČSSD Miloslav Ludvík.

„Rada složená pouze z TOP 09 se přitom jen nedávno pokusila schválit novou smlouvu na velké reklamní plochy u vjezdu do tunelů a na protihlukových stěnách,“ uzavřel Miloslav Ludvík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL