ČSSD už uhradila přes devět milionů korun za Z. Altnera

15.05.2016 21:52

V pořadí jedenáctou platbu za Zdeňka Altnera uhradila ve středu prostřednictvím exekutora Městskému soudu v Praze Česká strana sociálně demokratická. Jedná se o částku 241 tisíc korun a celkově tak již uhrazená částka za Z. Altnera překročila 9 milionů korun. Uvedl to mediální zástupce advokátní kanceláře Bělina&Partners pro klienta ČSSD Jiří Chvojka.

ČSSD už uhradila přes devět milionů korun za Z. Altnera
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Sociální demokracie tak pokračuje v krocích, kterými se brání možnosti exekuce ze strany Altnerových věřitelů, a zároveň plní tím pohledávku z rozsudku, který Z. Altnerovi přiznal částku 18,5 milionu korun s příslušenstvím a s astronomickou smluvní pokutou téměř 320 milionů korun jako údajný podíl na výnosech z vlastnictví Lidového domu. ČSSD vznik pohledávky nikdy neuznala, zejména proto, že ze smlouvy již uhradila Z. Altnerovi a jeho partnerům přes 50 milionů korun. V tuto chvíli strana eviduje exekuční příkazy v celkové výši přes 25 milionů korun, tedy na částky převyšující původní osmnáctimilionovou pohledávku. ČSSD podala dovolání k Nejvyššímu soudu, kde zároveň žádá o odklad vykonatelnosti nebo právní moci rozsudku do doby, kdy bude dovolání posouzeno.

Historii celého sporu je možné najít na informačních stránkách (ZDE), kde budou umisťovány informace, které se případu týkají a které je možné zveřejnit. Jsou zde zveřejňovány i všechny částky vyplacené na základě pravomocných exekučních příkazů věřitelů Z. Altnera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…