Canov (SLK): Považuji za nemravné, aby zákonodárci na druhé uvalovali povinnosti, které sami nemají

04.11.2017 13:00

Proč jsem podpořil svým podpisem Ústavní stížnost proti registru smluv

Canov (SLK): Považuji za nemravné, aby zákonodárci na druhé uvalovali povinnosti, které sami nemají
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Chrastavy Michael Canov (SLK)

Obecně jsem přesvědčen, že pro každý zákon je jen dobře, když projde testem Ústavního soudu, zda je v souladu s Ústavním pořádkem. Pokud je, dostane štempl ústavnosti, pokud není, protiústavní části ÚS zruší, což je jenom dobře. Proto jsem ochoten prakticky u všech zákonů podepsat ústavní stížnost (a činím tak).

za 2) a za hlavní - při schvalování novely tohoto zákona neuvěřitelným způsobem Poslanecká sněmovna pošlapala Ústavu, když se v rozporu s Ústavou vůbec nezabývala pozměňovacím návrhem Senátu, čímž jednoznačně porušila čl. 47 odst. 2 Ústavy a namísto toho si narychlo vymyslela novou verzi. Marně proti tomuto bezprecendentnímu kroku protestovala Komise pro Ústavu a Senát jako celek (důvodem byla s téměř 100% pravděpodobností mnou navržená a Senátem schválená část pozměňovacího návrhu, která rušila výjimku pro samotnou Poslaneckou sněmovnu, Senát, Ústavní soud, Kancelář prezidenta republiky a další ústavní instituce). Více o tom v mém vystoupení ZDE.

za 3) Právě to, že samotná Poslanecká sněmovna a další ústavní instituce mají výjimku. Považuji naprosto za nemravné, aby zákonodárci na druhé uvalovali povinnosti, které jejich vlastní instituce nemají. Dle mého názoru to způsobuje nerovnost před zákonem a diskriminaci nepriviligovaných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

6:16 Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům prezidenta Pavla.