Celostátní volební sněm ANO se uskuteční 28. února a 1. března

22.11.2014 13:31

Třetí celostátní volební sněm hnutí ANO se uskuteční o víkendu 28. února a 1. března. Na dnešním jednání termín schválily předsednictvo a výbor hnutí. Nominační krajské sněmy se uskuteční do konce ledna, oblastní sněmy do 18. ledna.

Celostátní volební sněm ANO se uskuteční 28. února a 1. března
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí ANO 2011

Podle nominačního klíče by měly krajské organizace na sněm vyslat celkem 161 delegátů. Včetně výboru a předsednictva by se tak kongresu mělo zúčastnit 184 delegátů.

Hnutí, jemuž předsedá ministr financí Andrej Babiš, je po říjnovém odchodu nynější eurokomisařky Věry Jourové do Bruselu bez jediného místopředsedy. Ostatní čtyři místopředsedové, kteří byli zvoleni na sněmu v březnu 2013, rezignovali záhy po sněmu a jejich místa dosud nebyla obsazena. ANO tak má nyní osm řadových členů předsednictva. O svolání sněmu, který by vedení strany doplnil, Babiš mluvil už na jaře letošního roku, jeho termín ale několikrát odložil.
Babiš založil ANO v roce 2011. Ustavující sněm, který zvolil Babiše předsedou, se konal v srpnu 2012. ANO je nyní součástí vládní koalice. V předčasných sněmovních volbách, které se konaly na konci loňského října, skončilo druhé se ziskem 18,65 procenta, což mu vyneslo 47 mandátů ve Sněmovně. Od té doby ale posiluje, podle aktuálního volebního modelu agentury STEM by ANO nyní volby do Sněmovny vyhrálo se ziskem 32 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.