Černoch (Úsvit): Zrušení poplatků vítám, zdravotní péče by měla být dostupná všem

03.07.2014 17:40

Marek Černoch ke zrušení třicetikorunových poplatků

Černoch (Úsvit): Zrušení poplatků vítám, zdravotní péče by měla být dostupná všem
Foto: Hnutí Úsvit
Popisek: Marek Černoch, poslanec za Úsvit

Vláda odhlasovala zrušení regulačních poplatků v ambulancích a lékárnách. Jediným regulačním poplatkem tak zůstane 90 korun za návštěvu pohotovosti.

Jsem rád, že vláda odsouhlasila jeden z bodů programu hnutí Úsvit. Proto tento krok vítám, protože si myslím, že zdravotní péče by měla být dostupná všem. Lidem, kteří bohužel mají zdravotní problémy, se poplatky v ambulancích a lékárnách prodražovaly. Navíc vzhledem k tomu, že každý musí platit zdravotní pojištění, další platby nejsou na místě. Bylo avizováno, že výpadek příjmů bude kompenzován zvýšenými odvody za státní pojištěnce a změnou úhradové vyhlášky, takže stát o tyto prostředky nepřijde.

Devadesát korun za pohotovost podle mého názoru není zase tak velká částka, kterou by nebylo možné uhradit v případě nouze. Nesouhlasím také s názorem kritiků, že se důchodci budou kvůli zrušení poplatků vybavovat v čekárnách. Každý jednou zestárne a i on pak bude zdravotní péči ve větší míře potřebovat. Veřejné zdravotnictví je oblast, která má být dostupná všem občanům v nejlepší možné kvalitě, bez diskriminace a bez ohledu na to, zda-li je člověk bohatý nebo chudý.

Marek Černoch
poslanec Úsvitu za Středočeský kraj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…