Červíček (ODS): Kraj podpoří obce při zajištění autobusové dopravy

13.03.2018 19:13

Radní Královéhradeckého kraje schválili návrh na poskytnutí dotace z krajského rozpočtu na zajištění dopravní obslužnosti veřejnou autobusovou dopravou obcím Běleč nad Orlicí, Vysoká nad Labem a Lochenice. Záměr ještě musí schválit krajští zastupitelé 26. března.

Červíček (ODS): Kraj podpoří obce při zajištění autobusové dopravy
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

„Poskytnutím dotace reagujeme na vyhodnocení účelnosti a požadavky dotčených obcí k zajištění veřejné autobusové dopravy. Je naší povinností zajistit dostupnou dopravní obslužnost i obcím, které jsou na okraji velkých měst,“ sdělil první náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje pro dopravu a silniční hospodářství Martin Červíček.

Požadavek na poskytnutí dotace vznesly obce Běleč nad Orlicí, Vysoká nad Labem a Lochenice. Celková výše dotace je přes 345 tisíc korun.

Z důvodu zajištění bezpečnosti dojíždějících žáků z Lochenic do spádové základní školy v Předměřicích nad Labem se navrhuje dotování dvou párů spojů MHD v úseku Lochenice – Předměřice, Cukrovar ve dnech školního vyučování. V období prázdnin je navrhován k dotaci jeden pár spojů k zajištění dopravy občanů Lochenic k lékaři do Předměřic nad Labem.

Ve Vysoké nad Labem se počítá s dotací na sedm párů spojů MHD v úseku Vysoká n. L. – Podzámčí, které by zajišťovaly spojení do základních a středních škol, k lékaři či do zaměstnání. Podobně na tom budou cestující v Bělči nad Orlicí, kde budou dotovány dva páry spojů MHD v úseku Svinary – Běleč, které zajistí dopravu dětí z Bělče nad Orlicí do základních a středních škol v Hradci Králové a spojení ze zaměstnání z Hradce Králové po 18. hodině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sehnalová (SOCDEM): Dosud není území celé ČR leteckou záchrankou pokryto rovnoměrně

13:02 Sehnalová (SOCDEM): Dosud není území celé ČR leteckou záchrankou pokryto rovnoměrně

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k letecké záchrance.